• 10 באוקטובר 2012

    מעמד א5

    שלום יש לי מספר שאלות לגבי המעמד הזה
    רציתי לדעת עובדת זרה פיליפינית שעובדת עם רשיון כבר 8 שנים עם ויזה והכל לפי החוק מה צריכה לעשות כדי לקבל מעמד א5.?
    יש לה חבר ישראלי ורוצים להתחתן
    איך עובד כל התהליך בדיוק ,מה צריך לעשות? מה הסיכויים?
    אשמח לתגובה והסבר מפורט
    לאחר קבלת מעמד זה הכוונה היא להמשיך לגיור
    תודה לעוזרים

    10 באוקטובר 2012
  • מנהל הפורום עו"ד דור פנק 11 באוקטובר 2012

    מעמד א5

    שלום רב,
    מעמד א/5 הוא תעודת תושב ארעי (תעודת זהות התקפה לשנה) מעמד זה ניתן לקבל כחלק מההליך המדורג כאשר מדובר באשרת שהיה בישראל על בסיס זוגיות / נישואים.

    במקרה שלך בת הזוג לא יכולה לקבל א/5 לפחות לא בשנים הקרובות ועצם זה שהיא כשמונה שנים בישראל לא עוזר לה.

    באופן כללי - אשרה על בסיס חיים משותפים ההליך המדורג אורך כ 7 שנים שלאחריהם ניתן להגיש בקשה למעמד תושב קבע ובאשרה על בסיס נישואים אזרחיים ההליך המדורג אורך כ 5 שנים שלאחריהם ניתן להגיש בקשה להתאזרח.
    למידע נוסף ומפורט אמליץ לכם לפנות לייעוץ אישי פרטני שאם לא כן היא עלולה להשאר קרחת מכאן ומכאן, אשרת העבודה שלה תבוטל והיא תישאר ללא מעמד.
    ייעוץ משפטי נכון וידיעת נהלי משרד הפנים והדרישות תגדיל את סיכויי קבלת הבקשה.
    בהצלחה

    11 באוקטובר 2012
    • 11 באוקטובר 2012

      מעמד א5

      אבל היא בקשר עם ישראלי כבר 7 שנים וזה למטרת נישואים

      11 באוקטובר 2012
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?