אנונימי

תייר בעל רשיון עבודה

שלום רב כמה שאלות בענין הנ"ל בבקשה:תייר בעל רשיון עבודה לשנה שלו יש בת זוג ישראלית ומתנהלים מול משרד הפנים לצורך חיים משותפים) : 1. ביטוח רפואי הכוונה לשרותי קופ"ח? האם המעסיק אמור לעשות את הביטוח הרפואי או התייר ? במידה והמעסיק עושה האם צריך/מותר לו לחייב את העובד בעלויות הביטוח? 2. האם מס עבור "עובד זר" יוטל על המעסיק? במידה וכן יש דרך לבטל מס זה? (הבנתי מקריאה באינטרנט שהתשובה כן לגבי המס וביטולו אבל רוצה מאוד לשמוע תשובה וודאית ואולי גם הכוונה ) תודה מראש ובברכה השואלת

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

תייר בעל רשיון עבודה " ב/1 כללי שאינו מוגבל " בד"כ זוכה באשרה זו מכוח זוגיות עם ישראלי בלבד (יתר התיירים בעלי אשרות העבודה מוגבלים לדוג' עובד סיעוד או תעשיה ואסור להעסיקם) מסחיהת ביטוח רפואי יש לבטחו בביטוח רפואי פרטי, מרבית קופות החולים עובדות עם ביטוחים פרטיים במקביל. השאלה האם חובהת הביטוח היא על המעסיק או על העובד היא שאלה שנויה במחלוקת ואין תשובה חד משמעית. כשמדובר בעובד זר סיעודי, יש חובה על המעסיק. כשמדובר באשרת עבודה פתוחה ב/1 כללי שהיא חלק מההליך המדורג לקראת קבלת מעמד שת תושב ארעי לרוב העובד מקבל תנאים של עובד ישראלי ומשלם על עצמו. יובהר כי העובד זכאי לכל התנאים הסוציאליים כמו עובד ישראלי!! בנוגע לסוגיית המס, יש לפנות לרו"ח או לעו"ד המתמחה בדיני מיסים. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים