אן

שהות ממושכת בחול באמצע הליך מדורג

שלום, בעלי ואני באמצע הליך מדורג לקבלת אזרחות, וחושבים לנסוע לחול לתקופה של מספר חודשים לבקר את משפחתי שלא ראינו זמן רב. 1. מה התקופה המרבית שניתן לשהות בחול מבלי לפגוע בהליך שלנו, כלומר, מבלי שיחשב שמרכז החיים שלנו לא בישראל ? 2. מה קורה במידה ואנו חורגים מהזמן ושוהים בחול תקופה ממושכת ואז מחליטים לשוב לארץ ולהתחיל בהליך מחדש ? האם מתחילים לגמרי מההתחלה, חצי שנה עם בי1 ואז א5 לתקופה של 4 שנים ? האם יהיה לבעלי קושי לעבור בגבולות שדה התעופה .. יש לציין שהוא ממדינת מקור שלא מאשרים לה ויזת תייר. האם זה שאנו נשואים וכבר היינו בהליך משנה את פני הדברים ? הוא במקור ממערב אפריקה. אודה לתשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

מרגע שמפסיקים הליך מדורג לאחר מכן צריך להתחיל אותו מההתחלה ... לרבות הגשת הוכחות על קשר זוגי וכל המסמכים המאומתים . ממליץ לכם לשקול טוב טוב באם ברצונכם להפסיק את ההליך. ביקור קצר לחו"ל של כחודש / חודשיים הוא סביר אך לא מעבר לכך וכמובן שבבוא העת יקזזו לכם את התקופה שהייתם בחו"ל מההליך המדורג (תוספת ל 5 השנים) פנו ללשכה בה אתם מטופלים והודיעו מראש על יציאה באם מדובר בהפסקת הליך.

אן

תודה, והאם יהיה קושי לקבל עבורו ויזת תייר לנוכח הדרכון שלו במידה ונרצה להגיע לביקורים בארץ בתקופה שנשהה בחול ?

אן

רק להוסיף שיש לנו 2 ילדים

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים