לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

הזמנת תיירת מאוקראינה

הכרתי בחורה דרך אתר היכריות באוקראינה. אנחנו בקשר כבר חודשיים והחלטנו לקדם את הקשר בינינו והזמנתי אותה לארץ ל10 ימים שמתוכם הזמנתי לנו חופשה של שבוע במלון באילת. מטרת הביקור היא שנכיר אחד את השניה יותר לעומק ואז נחליט אם אנחנו רוצים לקדם את המערכת הזוגית שלנו שלב נוסף. קניתי לה כרטיס טיסה הלוך ושוב ל10 ימים. ברצוני לציין היא לא מתכוונת להשאר בארץ יותר מהעשרה ימים האלו. אני חשבתי שכל תייר מאוקראינה יכול להכנס לארץ, אבל אמרו לי שיכולים לסרב את הכניסה במידה ויחשבו שהיא מתכוונת להשתקע בארץ. מה עלי לעשות על מנת שזה לא ייקרה. בתודה מראש

עו"ד יהושע פקס

משה שלום, אזרחי אוקראינה פטורים מהדרישה לקבל אשרת כניסה לישראל מראש, אבל אם היא תגיע ויהיה חשש להשתקעות לא חוקית או עבודה בארץ ללא אשרה מתאימה היא תסורב כניסה. אני ממליץ להביא הוכחות שמרכז חייה הוא באוקראינה, אישור ממקום העבודה, שכירות על דירה אם יש, מכתב הסבר ממך ועוד הוכחות כאלו שיכולים לחזק את הטענה כי היא לא מתכוונת להשתקע בארץ, ורק אם תהיה דרישה היא תציג אותם. ניתן להזמין אותה מראש אבל מדובר בפתיחת תיק ועמידה בכל הקריטריונים, וזהו הליך שעשוי לקחת מספר חודשים. אני אשמח לסייע לכם אם תחליטו לעלות שלב ביחסים בניכם. עו"ד יהושע פקס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים