אולסיה

אי קבלת מסמכי גירושים מאוקראינה

שלום. יש לי ידיד, שהוא התגרש באוקראינה, ואחרי גירושים הוא החליט לעלות לארץ. פה משרד פנים לא קיבל את המסמכים על גירושים. קודם כל הם מבקשים תעודת גירושים, שכבר כמה שנים טובות באוקראינה לא נותנים תעודת גירושים אלא רק החלת בית הדין בנושא. וזה אישור . וגם אם הם מוכנים לבדוק את העניין של לקבל אישור גירושים, אז הם לא מוכנים לקבל את המסמכים שתורגמו באוקראינה ואפוסטיל של אוקראינה. האם יש מה לעשות בקשר למצב הזה?

עו"ד יהושע פקס

ערב טוב, אין סיבה כי משרד הפנים לא יקבל אישור בית משפט לגירושים. אוקראינה היא מדינה חתומה על האמנה הבינלאומית לנושא אפוסטיל, לכן החותמת צריכה להגיע מאוקראינה אבל התרגום הנוטריוני צריך להיעשות בישראל על ידי נוטריון ישראלי דובר אוקראינית. אם משרד הפנים מתעקש לא לקבל את אישור האפוסטיל מסיבה כלשהי, אז אפשר לחילופין לעשות אימות מסמכים באמצעות הקונסוליה הישראלית בקייב, אוקראינה. אם תתקלו בבעיה אתם מוזמנים ליצור קשר ואסייע לכם בנושא. בברכה, עו"ד יהושע פקס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים