דנה

דרכון לילד שהוריו גרושים

שלום. הבן שלי בן 9 ובאוגוסט עומד לפוג 5 השנים של הדרכון. בפעם שעברה לפני 5 שנים הייתי צריכה לבקש מבעלי לשעבר שיחתום על מסמך במשרד הפנים שהוא מאשר ואז הלכתי להוציא דרכון. האבא לא רואה את הילד מאז הגירושים כבר 7 שנים. אין קשר טלפוני. אין ביקורים אין כלום. הוא החליף מזמן טלפונים. אין לי מושג איפה הוא גר ואיפה הוא. מה אני יכולה לעשות כדי לחדש דרכון לבדי במשרד הפנים? נאמר לי שאפר לגשת לבית משפט לענייני משפחה. האם זה נכון? ומה עלי לעשות שם? איזו בקשה לבקש ואיזה טפסים צריך להביא איתי? בהסכם הגרושין רשום שהילד במשמורת של האם עד גיל 18. אין סעיף של דרכונים או דברים אחרים

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

לגשת למשרד הפנים ולמלא טופס להארכת דרכון, להביא איתך את פסק הדין שבו המשמורת היא שלך ולחתום על הצהרה שאין קשר עם האבא ובאת רק לחדש דרכון. אם הם יתעקשו רק אז לפנות לבית משפט לענייני משפחה ולבקש סעד הצהרתי בנושא. אם לא תעלי את זה ותלכי למנהל הלשכה יש סיכוי גודל שזה יצליח . תביאי את פסק הדין שאומר שהמשמורת שלך ותסבירי שאת באה לחדש דרכון. בהצלחה

גל

שלום רב אני לא מבינה את תשובתך, מה זה אומר רק אם יתעקשו? אין הגדרה ברורה בחוק???? אני ראיתי באתר של משרד הפנים שאם האב מסרב לחתום יש להביא פסיקה של בית המשפט למשמורת בלעדית שלי. ואכן באתי למשרד הפנים עם בני ועם פסיקת בית במשפט שהוא במשמורת בלעדית שלי והם סירבו להכיר בזה. אמרו שצריך לפנות לבית המשפט , הסברתי להם שאין קשר עם האב וזה לא עניין אותם. אין לי עכשיו 2000 שח לשלם אגרה לבית המשפט ואני מרגישה כלואה. מה עושים????

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים