• 22 בינואר 2013

    תושב ארעי

    שלום
    יש לי בת זוג פיליפינית 8 שנים ואנחנו ידועים בציבור,מה צריך לעשות כדי שהיא תקבל תעודה של תושב ארעי(תעודה כתומה)?
    איך עובד כל התהליך

    22 בינואר 2013
  • מנהל הפורום עו"ד דור פנק 22 בינואר 2013

    תושב ארעי

    שלום רב,
    הסדרת מעמדת לבת זוג היא הליך ארוך ומורכב המנוהל מול מחלקת אשרות ברשות ההגירה והאוכלוסין , הלשכה האיזורית הסמוכה למקום מגורך.
    יש להמציא הוכחות על קשר זוגי רציף, על מגורים משותפים וכן מסמכים מאומתים מהפיליפינים.
    מדובר מהליך מדורג ארוך וממושך הלוקח לכל הפחות 7 שנים.
    בהנחה והבקשה מאושרת בת הזוג מקבלת אשרת עבודה מסוג ב/1 המתחדשת בכל שנה, לאחר כ 3 שנים ניתן לשדרג ל א/5 תעודת זהות זמנית ולאחר כ 7 שנים למעמד של תושב קבע.
    כל זאת לאחר שימוע והצגת מסמכים הנערך מידי שנה.
    מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בנהלי שרד הפנים טרם פתיחת התיק במשרד הפנים.
    מידע פרטני נוסף ובחינת סיכויי בקשתכם תוכל לקבל בייעוץ אישי במשרדנו.
    בהצלחה

    22 בינואר 2013
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?