תושב ארעי - פורום משרד הפנים

שאלה חדשה
  • חיים

    נשלח ע"יחיים 09:57, 22 בינואר 2013

    שלום יש לי בת זוג פיליפינית 8 שנים ואנחנו ידועים בציבור,מה צריך לעשות כדי שהיא תקבל תעודה של תושב ארעי(תעודה כתומה)? איך עובד כל התהליך

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד דור פנק

    עו"ד דור פנק,מנהל הפורום

    20:39, 22 בינואר 2013

    שלום רב,
    הסדרת מעמדת לבת זוג היא הליך ארוך ומורכב המנוהל מול מחלקת אשרות ברשות ההגירה והאוכלוסין , הלשכה האיזורית הסמוכה למקום מגורך.
    יש להמציא הוכחות על קשר זוגי רציף, על מגורים משותפים וכן מסמכים מאומתים מהפיליפינים.
    מדובר מהליך מדורג ארוך וממושך הלוקח לכל הפחות 7 שנים.
    בהנחה והבקשה מאושרת בת הזוג מקבלת אשרת עבודה מסוג ב/1 המתחדשת בכל שנה, לאחר כ 3 שנים ניתן לשדרג ל א/5 תעודת זהות זמנית ולאחר כ 7 שנים למעמד של תושב קבע.
    כל זאת לאחר שימוע והצגת מסמכים הנערך מידי שנה.
    מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בנהלי שרד הפנים טרם פתיחת התיק במשרד הפנים.
    מידע פרטני נוסף ובחינת סיכויי בקשתכם תוכל לקבל בייעוץ אישי במשרדנו.
    בהצלחה

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד יהושע פקס

מנהל הפורום: עו"ד יהושע פקס

חבר בלשכת עורכי הדין בישראל משנת 2009, מוסמך תואר שני במשפטים (LLM) אוניברסיטת חיפה. עורך דין יהושע
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

הפורום יעסוק בענייני "משרד הפנים – רשות ההגירה והאוכלוסין" – נעניק מענה בנוגע לאשרות כניסה לישראל, אזרחות ישראלית, אשרת עולה, אשרה לעובד זר, אשרה לבני זוג זרים, אשרת עבודה למומחה זר, קנסות מנהליים וכתבי אישום כנגד מעסיקי עובדים זרים, תביעות אבהות על פי דרישת משרד הפנים לרבות הליכי הסדרת מעמד של ילודים בהליכי פונדקאות בחו"ל. נתקלתם בבעיה מול פקיד משרד הפנים – אני כאן לרשותכם על מנת לפתור את סבך הבירוקרטיה.