דנה

דרכון לילד שהוריו גרושים

שלום. הבן שלי בן 9 ובאוגוסט עומד לפוג 5 השנים של הדרכון. בפעם שעברה לפני 5 שנים הייתי צריכה לבקש מבעלי לשעבר שיחתום על מסמך במשרד הפנים שהוא מאשר ואז הלכתי להוציא דרכון. האבא לא רואה את הילד מאז הגירושים כבר 7 שנים. אין קשר טלפוני. אין ביקורים אין כלום. הוא החליף מזמן טלפונים. אין לי מושג איפה הוא גר ואיפה הוא. מה אני יכולה לעשות כדי לחדש דרכון לבדי במשרד הפנים? נאמר לי שאפר לגשת לבית משפט לענייני משפחה. האם זה נכון? ומה עלי לעשות שם? איזו בקשה לבקש ואיזה טפסים צריך להביא איתי? בהסכם הגרושין רשום שהילד במשמורת של האם עד גיל 18. אין סעיף של דרכונים או דברים אחרים

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

דנה שלום, בשלב ראשון את יכולה ללכת למשרד הפנים במקום מגורייך ולהסביר את המצב, הביאי איתך את הסכם הגירושין האומר שהמשמורת היא שלך לילד בתקווה שזה יעזור בשלב ראשון - לאחר הסבר שלך ויתכן חתימה על תצהיר שאת לא בקשר עם האבא. אם משרד הפנים ידרוש .. תוכלי לגשת לבית משפט לענייני משפחה על מנת לקבל פס"ד הצהרתי הקובע כי המשמורת הבלעדית על הילד היא שלך (לרבות אפשרות להוציאו מישראל) ואז משרד הפנים אמור להסתפק בכך. בכל שלב את רשאית לערער לגורם גבוה יותר כגון מנהל הלשכה ומעליו המטה בירושלים. בהצלחה

דנה

האם יש אפשרות לסדר את זה שאני אקבל שליש מזונות מהגיע הילד לגיל 18? כי אין בהסכם סעיף כזה. והאם אפשר לתבוע אבא על זה שהוא לא מקיים את הסדרי הראייה 7 שנים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דור פנק

פני לעו"ד המתמחה בדיני משפחה, היה ואין לך את היכולת הכלכלית לשכור שירותי עו"ד פתוחה בפנייך האפשרות לפנות "ללשכה לסיוע משפטי" המעניקה סיוע משפטי וממנה עו"ד פרטי (חיצוני) לייצג מטעם הלשכה לסיוע משפטי בהיעדר יכולת כלכלית. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים