אופיר גל

יציאה מהארץ כשהילדים עם דרכון איטלקי

אנחנו זוג עם 3 ילדים. אנחנו מעוניינים לנסוע לחו"ל ולשני הילדים הקטנים הדרכון הישראלי לא בתוקף והתור שיש לנו להנפקת דרכון הוא אחרי התאריך של הנסיעה. אשתי והילדים הם גם אזרחי איטליה ויש להם דרכון איטלקי בתוקף. האם נוכל לצאת מהארץ כשהילדים, או כולנו (חוץ ממני) עם הדרכון האיטלקי. תודה

עו"ד יהושע פקס

אופיר שלום, לפי החוק, אזרח ישראלי חייב לצאת מהארץ ולחזור אליה רק עם הדרכון הישראלי. ישנם מקרים חריגים בהם ניתן לצאת עם הדרכון הזר ניתן לראות בסעיף ג'3 לנוהל שצירפתי https://www.gov.il/BlobFolder/policy/piba_policy_136/he/136.pdf בברכה, עו"ד יהושע פקס מומחה להגירה, עלייה והסדרת מעמד בישראל כהן, דקר,פקס וברוש משרד עו"ד בפתח תקוה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הפנים