• 2 באפריל 2013

    סירוב משרד הפנים

    בעבר חייתי עם בת זוגתי מאוקרינה כ שלוש וחצי שנים
    היא קיבלה מעמד חוקי ורשיון עבודה .לאחר שנפרדנו היא חזרה לארצה אוקרינה (יש לציין שתמיד הייתה חוקית בישראל) מיום הגעת לישראל ועד עזיבתה.
    לפני מסמר חודשיים החלטנו לחזור לחיות ביחד בישראל
    פניתי למשרד הפנים לבקש מידע איזה מסמכים היא צרכה להביא איתה .הם נתנו לי את תשובתם אך ציינו שהיא לא יכולה לבוא לישראל עד לפתיחת תיק חיים משותפים חדש וזה המון זמן.. (עשיתי טעות ששאלתי את משרד הפנים אחרת הייתה יכולה להגיעה לישראל כתיירת ואז לעשות את הסידורים הנחוצים) האם קיימת דרך שבת זוגתי תגיע לארץ בתור תיירת ? ללא המתנה ארוכה למשרד הפנים שלא נחפז להסדיר שום דבר. וזה נראה סיפור של חודשיים ארוכים תודה מראש

    2 באפריל 2013
  • מנהל הפורום עו״ד דור פנק 2 באפריל 2013

    סירוב משרד הפנים

    שלום רב
    ככלל זר ששהה בישראל במעמד ב/1 זקוק לאשרת כניסה ( הזמנה מראש) גם אם הוא ממדינה ללא אשרה.
    תוכל לפנות למשרד הפנים ללשכה הקרובה במקום מגוריך, לבקש לכתוב הערה במחשב שאתה מזמין את בת הזוג לביקור כתיירת!!! להערכתי הם יגידו לך שאין צורך לאשרת תייר מאוקראינה, תרשום לעצמך עם מי דיברת במשרד הפנים ותן לבת הזוג מכתב הסבר ממך.
    כמובן לבוא לתקופה קצובה לביקור עם כרטיס הלוך ושוב. ללא כל מטרת השתקעות.
    אחרי שהיא תהיה בישראל תוכלו לגשצ יחד ולבקש להאריך את אשרת הביקור, אזכיר כי כל החלטה ניתנת לערעור..
    בהצלחה

    2 באפריל 2013
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?