אלי

צו הרחקה נגד חבר מכה את אחותי

התלוננו במשטרה ואחותי ברחה אלינו הביתה, שוטרים באו לקחו פרטים אצלנו והלכו גם אליו. איך משיגים בינתיים צו הרחקה?

עו"ד יאיר רגב

אלי שלום רב, הסבר בעניין: צווי הגנה / הרחקה באמצעות בתי המשפט לידיעתך, קיימת אפשרות משפטית להרחקת בן משפחה אלים מן הבית (במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה 1991). ניתן להוציא צו הגנה ישירות בבית משפט לענייני משפחה או בבית משפט השלום הקרוב באזור מגורייך. הוצאת צו הגנה לא כרוכה בתשלום. בבית המשפט תתבקש/י למלא טופס מתאים, ועוד באותו היום, תתקבל/י אצל שופט שיחליט אם להוציא צו הגנה / הרחקה כנגד התוקף, במעמד צד אחד. לאחר הוצאת הצו, תתבקש/י לגשת למשטרה, אשר באחריותה למסור הצו לידי התוקף. צו ההגנה הראשוני ניתן למס' ימים בלבד. השופט יציין בהחלטתו מועד לדיון נוסף במעמד 2 הצדדים, על מנת לאפשר לצד השני אפשרות להגן על עצמו. לקראת הדיון השני במעמד 2 הצדדים, השופט רשאי להסתייע בגורמי מקצוע: לפנות לעו"ס לענין סדרי דין במחלקת הרווחה ברשות המקומית, כדי לקבל ממנו תסקיר המאבחן את מצב המשפחה ואת האלימות . שופט בית משפט לעניני משפחה, יפנה את הצדדים המעורבים ליחידת הסיוע שליד בתי המשפט לענייני משפחה לשם קבלת סיוע ראשוני והתיעצות ביחידת הסיוע. כמובן שניתן לפנות לעו"ד אשר ישמע את כל הפרטים ויפעל להוצאת הצווים הנדרשים.