אביטל

התחשבות בעבר לא פלילי אחרי שהוגש כתב אישום

לפני פחות משנה אשתי התלוננה שהכיתי אותה ובתחנת המשטרה הודתי וקיבלתי הרחקה ואח"כ הלכנו לטיפול זוגי שלא הצליח והתגרשנו לפני שבוע וחצי הגירושין היו חלקים ובצורה טובה ואפילו גרושתי מסכימה לבטל את התלונה הבהעיה שהתקשרו אליי מביהמ"ש שיש לי דיון ביום ב הקרוב. השאלה שלי היא האם ביהמ"ש יתחשב בזה שאין לי עבר פלילי ושזה היה מעידה ושהלכנו לטיפול וזה שגרושתי מוכנה לבטל את התלונה והאם יש סיכוי לבטל את התיק הפלילי

עו"ד יאיר רגב

אביטל שלום רב, משהוגש כנגדך כתב אישום, נחלש מעמדך מחשוד הפכת לנאשם !!! שכן, בעצם הגשת כתב האישום קיימת אמירה ברורה מצד המדינה, שהם בחנו את הראיות שנאספו בחקירה והגיעו לכלל מסקנה, שיש סיכוי סביר להרשעתך וקיים גם עניין לציבור בהעמדתך לדין. המלצתי המיידית קח לך עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע בכתב האישום שהוגש נגדך לבית המשפט. הגישה על פיה תבוא לבית המשפט ופשוט "תספר" לשופט מה קרה והכול "יהיה בסדר", נאיבית ומנותקת לחלוטין מן המציאות. לכל נאשם באשר הוא, אין את הכלים להתמודד בגפו עם כתב אישום פלילי שהוגש כנגדו. די לציין בהקשר זה, שאפילו עורכי דין וחוקרי משטרה שהוגשו כנגדם כתבי אישום, טרחו והתכבדו להעמיד לעצמם ייצוג משפטי של עורך דין פלילי. כך או כך, כמעט תמיד, ייצוג משפטי בידי סניגור פלילי מקצוען ישפיע באופן מהותי אם לא מכריע על התוצאה. לגבי יום ב' ניתן לדחות את הדיון, לבקש לקבל לעיון את כל חומר החקירה לצורך גיבוש קו ההגנה של. ניתן גם להוביל לביטול כתב האישום ע"י הגשת בקשה לעיכוב ההליכים ע"י היועץ המשפטי לממשלה או סיום ההליך המשפטי באי הרשעתך מאחר ועברתם טיפול זוגי, התגרשתם ואין לך הרשעה פלילית קודמת, אשתך לא תתנגד לביטול הרשעתך ועוד. בכל מקרה כזה יש לקבל תסקיר קצין מבחן לעונש. אזרחים נורמטיביים מן השורה. עצם הרשעתם בדין (ללא קשר לעונש שבסופו של דבר יוטל עליהם) פוגעת בשמם הטוב, בדימויים העצמי, בעיסוקיהם ובפרנסתם וכן בקשריהם המשפחתיים והחברתיים. לטענתך, סיפרת את כל האמת בחקירתך במשטרה ושוחררת בתנאים מגבילים של הרחקה. כבכל דבר אחר, יש לדעת שגם במשפט פלילי "הצלחה" יכולה להיות עניין יחסי. כל מקרה ונסיבותיו, ולפיכך, יתמקד המאבק בבית המשפט בסוגית עצם ההרשעה או מידת העונש. לעיתים אף ימשיך המאבק לערכאה גבוה יותר, במסגרת ערעור פלילי על הכרעת הדין ו/או גזר הדין. סיום ההליך ללא הרשעה של נאשם במרשם הפלילי מותנה (כמעט תמיד) בהמלצה חיובית של שירות המבחן, המוגשת בתסקיר לעונש לבית המשפט. מתפקידו של הסניגור להכין את הנאשם לפגישותיו עם שירות המבחן ולא אחת, הכנה שכזו היא אשר מובילה, בסופו של יום לקבלת תסקיר חיובי, הממליץ על סיום ההליך הפלילי באי-הרשעתו של הנאשם. מכל האמור לעיל עולה החשיבות בהעמדת ייצוג משפטי מקצועי, שיפעל למניעת הרשעתך בפלילים. בברכה,