עמית

מה העונש המינימלי שאוכל לקבל על תלונת אלימות במשפחה?

הוגשה נגדי תלונה למשטרה בימים האחרונים, לא יודע עדיין מה קורה עם זה, לאחר שהאשה סיפרה לשכנתה, קרובת משפחה שלה, שהרבצתי לה בויכוח שהיה לנו ליד הילדים. לצערי הדבר נכון - אבל יש לציין שחד פעמי. מה העונש שאני יכול לקבל במקרה כזה?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום עמית, תקיפת בת זוג תקיפה הנה מעשה פלילי והיא מוגדרת בחוק ככל מכה, דחיפה או הפעלת כוח על גופו של אדם אחר. יובהר כי תקיפה בכלל ובפרט תקיפת בת זוג אינה מוכרחה להיות חזקה על מנת שתתגבש עבירת התקיפה. כמו כן, אין דרישה בחוק להוכיח כי לתוקף הייתה כוונה רעה אלא נדרשת רק מודעות לביצוע התקיפה. תקיפה היא עבירה שכיחה ביותר ולמרבה הצער, רבים הם המקרים של תקיפת בת זוג. זאת על אף כי כל תקיפה וכמובן תקיפת בת זוג הוא מעשה פלילי שבגינו ישנו עונש מינימום! המורשע במעשה פלילי של תקיפה עלול להישפט למאסר של חודש ימים לפחות ועד לתקופה של שלוש שנים. אם המדובר בתקיפה בנסיבות מחמירות, עונש המינימום עומד על שלושה חודשי מאסר ועד לחמש שנות מאסר. אלימות במשפחה אלימות במשפחה הנה אלימות מכל סוג שהיא אשר מכוונת כלפי "בן משפחה". חוק העונשין מגדיר "בן משפחה" כבן זוג לרבות ידוע בציבור, ילד והורה . נוכח העונש החמור הטמון בעבירות הללו, קיימת חשיבות רבה לקבל ייעוץ וייצוג ע"י עורך דין פלילי מנוסה לעבירות אלימות במשפחה. אם הוגשה כנגדך תלונה במשטרה בחשד לעבירת אלימות כנגד בת זוג, חשוב ביותר לפנות לעו"ד פלילי מנוסה על מנת שזה יוכל לבחון את חומר החקירה בצורה מקצועית, לסקור את העדויות שנגבו בתיק ולאסוף ראיות הגנה נוספות אשר המשטרה נמנעה מלאסוף אשר יהיה בהן כדי לבחון האם מדובר בתלונת סרק אם לאו. בכבוד רב, עו"ד פלילי יאיר רגב