יהלום קסם

ביטול תלונה במשטרה במשפחה

הגשתי תלונה על אחותי בעקבות ויכוח סוער שהתנהל בינינו באותו היום כבר ביקשתי לבטל אותה ואמרו לי שאי אפשר אני ואחותי כבר השלמנו והכול בסדר והיום אנחנו כבר במקום אחר יותר טוב היום הגיעו לעצור את אחותי בעקבות אותה תלונה כדי לזמן אותה למשפט איך אני מבטלת את זה ? עברה כבר כמעט שנה מהמקרה ןהייתי בטוחה שהם ביטלו וסתם ניסו להלחליץ אותי באותו יום איך אאפשר לחזור בי מהתלונה ולבטל תכתב אישום נגדה ....

יאיר רגב עו"ד פלילי

שלום יהלום, המלצתי המידית היא שאחותך תיוועץ בדחיפות עם עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע במצב בו היא נמצאת. תפקידו של עורך דין פלילי במסגרת עבירות אלימות במשפחה הינו תפקיד חשוב ביותר. רק עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את תיק החקירה שנפתח נגדה ולגבש איתה קו הגנה ברור. חשוב להבין כי במשפט הפלילי כמעט ולא קיים מושג של "ביטול" או "משיכת" תלונה, ההודעה שמסרת לשוטר נחשבת ל"תלונה". הודעתך אשר נרשמה ע"י שוטר היא בדרך כלל הבסיס לחקירתה של עבירה פלילית. חקירת קרבן העבירה היא גם מרכזו של כתב האישום במידה ויוגש על ידי רשויות התביעה. יש לזכור כי גם ביטול תלונה במשטרה על ידי הקורבן ואפילו שאת אחותה, לא תתקבל באופן אוטומטי. ברגע שמוגשת הודעה על עבירת אלימות במשטרה יש למשטרה סמכות לנהל חקירה בעניין ואף להעביר את תיק החקירה לרשויות התביעה תוך המלצה להגיש כתב אישום. גם במידה והמודיעה (כלומר המתלוננת) מגיעה למשטרה ומבקשת לבטל את התלונה, רשויות התביעה יחליטו כיצד והאם יש מקום לסגור את התיק. גם בית המשפט יוכל לדון בעבירה למרות התנגדותך ולמרות שביקשת להביא לביטול התלונה במשטרה. לפיכך אין מנוס מקבלת ייעוץ מקצועי מעו"ד פלילי. גם אם תדגישי שאת מבקשת לבטל תלונה כי את מרחמת עליה או כי את סולחת לה – הדבר לא יביא, בדרך כלל, לסגירת התיק פלילי כנגד אחותך, וזאת מכיוון שבמקרים אלה יש חשש כי את פועלת מתוך תלות רגשית או כלכלית באחותך או מתוך לחץ של בני המשפחה ולכן מנסה להטיב את מצבה של אחותך. חשוב לדעת כי גם כאשר החלטת לחזור בך מהודעתך ואת מוסרת דברים ששונים באופן מהותי מהדברים שמסרת קודם לכן במשטרה או לשוטר בע"פ, בית משפט יכול להכריז עליך כ"עדה עוינת" והודעותיך שמסרת במשטרה יוגשו לשופט כראיה לאמיתות תוכנן. מכאן, שהבעיה לא פשוטה ומחייבת טיפול מקצועי משפטי בכבוד רב, עו"ד פלילי יאיר רגב נייד: 054-6951781 פקס: 08-9428783 כתובת האתר: http://www.yairegev.co.il