ט

אבא עוקב ומציק לבת ומפחיד אותה ואותי

הגרוש שלי אדם מאוד אגרסיבי ותוקפן והוא מאוד קשוח עם הילדים. הילדים נמצאים איתי אבל הוא מרשה לעצמו לעקוב אחרי הבת שלי בת 15 כשהיא יוצאת מהבית ספר ולבדוק מה היא עושה והוא מפעיל גם חברים שלו כי הוא חושד בה בכל מיני דברים. הוא מפחיד אותה וגם אותי ואני לא מוכנה שהוא ימשיך לעקוב אחריה ולהציק לה ככה. היא גם הפסיקה ללכת אליו בימים שהיא אמורה לפגוש אותו. הוא מגזים ואני לא יודעת מה לעשות.

עו"ד פלילי יאיר רגב

ראשית, עלי לציין שחסרים פרטים מהותיים לצורך מתן הייעוץ המלא האם נעברה עבירה פלילית, או שהמדובר ב"התנהגות אבהית". שנית,יש לזכור שעל האב חלה חובה חוקית ומוסרית לשמור על שלום ילדיו והוא יטען כי פעל בתום לב ועלול להאשים אותך כי עשה כך לאור הזנחת הילדה על ידך. סכסוכים משפטיים בין בני זוג גרושים הינם מחזה נפוץ. לעיתים, הסכסוכים גולשים גם לתלונות הדדיות והאשמות בדבר ביצוע מעשים פליליים של האחר. לכאורה עולה חשש לעבירה על החוק להגנת הפרטיות. כדי להוכיח שנעברה עבירה של פגיעה בפרטיות, צריך לבצע בדיקה הבנויה משלושה שלבים: • לבדוק האם המעשים שבוצעו מהווים פגיעה בפרטיות על פי הגדרת החוק. • לבדוק האם הפגיעה שהייתה היא אכן משמעותית. • לבדוק האם עומדת לאב הגנת תום לב על פי סעיף 18 לחוק הגנת הפרטיות. לפיכך, אני ממליץ שתפני לעורך דין פלילי מנוסה בענייני משפחה אשר יבחן את מכלול מעשיו של בעלך ויסייע לך בהגשת תלונה במשטרה או תביעה למניעת המשך ההטרדה.