אנונימית

בדיקה לגבי בעל מתעלל נפשית יהיה גם אלים פיזית בהכרח?

שלום האם בעל שהוא מתעלל נפשית (קללות איומים זריקת חפצים הכאה של דברים סחיטות ניסיון לכפייה ביחסי מין מעקבים קנאה ואובססיביות פרונאיה רכושנות השפלה הרחקה מבני משפחה וכפיית מקום מגורים בסמוך למשפחתו שלו איומים כלכלים וכד..)אך מעולם לא פיזית נגדי אומנם בעל עבר פלילי (שהסתיר ממני ונדע לי רק לאחר הנישואים)שבו הוא הואשם שהיה נוהג להכות את בת זוגתו לשעבר מה גם שהא גדל בבית אלים ואחים שלו נוהגים להכות את נשותיהם יהי אלים פיזית בהכרח אליי?

עו"ד יאיר רגב

שלום רב לאנונימית, מחקרים רבים מראים שגברים שנוהגים באופן שציינת יש התכנות שיהיו מסוכנים ובמצבים מסוימים עלולה האלימות להיות מופנית גם כלפיך. לכל גבר רקע אישי, מבנה אישיות וסיפור חיים שונים וייחודיים לו. עם זאת, ניתן לראות קווי רגש-מחשבה-התנהגות דומים סביב האלימות. אני ממליץ לך לפנות בדחיפות ללשכת הרווחה במקום מגוריך, טיפול יכול לסייע רבות לאיכות חיי המשפחה. במרכז למניעת אלימות במשפחה בקהילת מגוריך מציה הרשות המקומית טיפול אישי, קבוצתי וזוגי בחינם. אני מצרף קישור בו הינך יכולה מידע רב בעניין. http://www.molsa.gov.il/Populations/Distress/FamilyViolence/Alarms/Pages/TM_02_02_05.aspx