לינור

איום בפגיעה עצמית – נחשב אלימות?

בעלי מאיים שיפגע בעצמו, אם אכנס להיריון. האם מדובר באלימות מצידו כלפיי? מה אני יכולה לעשות?

עו"ד יאיר רגב

היי לינור מקום שבעלך מאיים לפגוע בעצמו אם תיכנסי להריון הרי שמדובר בעבירת איומים. אין זו עבירת אלימות שכן לא הופעלה שום אלימות כלפייך. עפ"י חוק העונשין, גם אם האיומים אינם מופנים ישירות כלפייך אלא מדובר באיום בפגיעה בגופו כאשר מטרת איום זה הינו להפחיד אותך או להקניטך, הרי שעדיין מתקיימים יסודות עבירת האיומים. כלשון סעיף 192 לחוק העונשין: "המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו - מאסר שלוש שנים" פתוחה בפנייך הדרך להגיש תלונה במשטרה על איומים.

אורן

תפרדי ממנו למה לסבך אותו