נטלי

צו הרחקה נגד בחור שעוקב אחרי ומטריד אותי

שלום רב, מה צריך להוכיח כדי לקבל צו הרחקה? מדובר בבחור שעוקב אחרי ומטריד אותי לא פעם.

עו"ד פלילי יאיר רגב

נטלי שלום רב, אמנם לא פרטת מה טיב יחסייך עם הבחור וכן חסרים פרטים מהותיים לפיכך אתן לך תשובה כללית. צו ההרחקה ניתן במסגרת הצו למניעת הטרדה מאיימת: על פי חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב-2001, הטרדה יכולה לבוא לידי ביטוי באחד מהמעשים הבאים: בילוש, מארב או בהתחקות אחר תנועותיו או מעשיו של אדם, או פגיעה בפרטיותו בכל דרך אחרת, באיומים על פגיעה בו, ביצירת קשר עמו בעל-פה, בכתב או בכל אמצעי אחר, פגיעה ברכושו, בשמו הטוב, בחופש התנועה שלו וכיו"ב. באמצעות צו למניעת הטרדה מאיימת רשאי בית המשפט לאסור על אדם: ליצור עם הנפגע כל קשר בעל-פה, בכתב, או בכל אמצעי אחר. להימצא במרחק מסוים מדירת מגוריו, מרכבו, ממקום עבודתו או ממקום לימודיו של הנפגע, או ממקום אחר שהנפגע נוהג להימצא בו בקביעות. להטריד את הנפגע בכל דרך אחרת. לשאת או להחזיק נשק, לרבות נשק שניתן לו מטעם רשות ביטחון או רשות אחרת מרשויות המדינה. אוכלוסיית יעד ותנאים מקדימים: צו למניעת הטרדה יכול לבקש הנפגע או אדם מטעמו, היועץ המשפטי לממשלה או נציגו או תובע משטרתי. המקרים בהם ניתן להגיש את הבקשה לצו: בוצעה הטרדה מאיימת כהגדרתה בחוק. התנהגות המטריד או המאיים, נותנת בסיס סביר להניח, כי הוא מהווה סכנה גופנית או ממשית לאדם אחר או כי הוא עלול לבצע בו עבירת מין. הפרת הוראה מהוראות הצו, משמעה עבירה פלילית של הפרת הוראה חוקית, ועלולה להביא להגשת כתב אישום כנגד המפר ואף למעצרו. מה צריך להוכיח כדי לקבל צו למניעת הטרדה מאיימת? בניגוד לצו הגנה, אין צורך בהוכחת אלימות פיסית ממשית, ודי להוכיח קיומה של הטרדה, לרבות: בילוש, מעקב, איומים וכד'. אני מקווה שעזרתי לך שבת שלום !!! את יכולה לפנות גם באופן פרטי על ידי שימוש בכפתור של "ייעוץ אישי" וכן, לפנות ישירות למנהל הפורום אשר תמיד ישמח לעזור.