דוד

התוקפים העבירו מסמך מזויף לבימ"ש

שלום לך עו"ד יאיר במסגרת דיון להוצאת צו הגנה שביקשתי מבימ"ש כנגד אישה,שכנה, שתקפה אותי ,העבירו היא ובעלה מסמך מזויף לבימ"ש ובו בקשה של רוב דיירי הבניין להרחיקני אותי ואת משפחתי כיוון שאנו אלימים וכו'.ועל החתום הוועד עם חותמת וחתימה. התלוננתי במשטרה על זיוף מסמך משפטי ואף מסרתי נתונים נוספים כגון מסמך השולל לחלוטין את תוכנו מוועד הבית וכי אינו מעורב כלל בכתיבת מסמך זה,וכן זיהיתי החתימה מפרוטוקול אסיפה שהיה בעבר בבניין[כ60 דיירים],שהוא חתימה של בעלה. אתמול התבשרתי בע"פ,בטוב ליבה של המשטרה כי התיק נסגר מחוסר עבירה פלילית[כנראה כיוון שהם הביאו שכן שאינו בוועד הבית] שהעיד שהוא ועד הבית והמכתב על דעתו.ומבחינת המשטרה נסגר התיק[התיק נחקר בהונאה דרום]. אנחנו במדינת ישראל או בחלם? מה עושים?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום דוד, אכן זה מתסכל מאוד שהמשטרה מוצאת לנכון לסגור תיק פלילי בו אתה התלוננת, למרות שלטענתך ישנן ראיות חד משמעיות. אני מציע לך לפנות בדחיפות לייעוץ פרטני אצל עו"ד פלילי, אשר ישקול הגשת ערר על ההחלטה של המשטרה או הפרקליטות לסגור את התיק. במקרים בהם הוחלט לסגור את תיק החקירה ולא להגיש כתב אישום, הגוף החוקר יודיע לנפגע העבירה בכתב על סגירת התיק. סעיף 64 לחוק סדר הדין הפליל [נוסח משולב], תשמ"ב- 1982, קובע כי על סגירת תיק משטרה ניתן להגיש ערר בתוך 30 יום מיום קבלת ההודעה על סגירת התיק. יש להגיש את הערר ליועץ המשפטי לממשלה באמצעות אותה תחנת משטרה שבה נסגר התיק. לנפגע העבירה הזכות להגיש את הערר ללא צורך בעורך דין, אולם הוא יכול להיעזר בעורך דין לשם כך, כפי רצונו. מועדי הגשת הערר, כאמור, את הערר יש להגיש תוך 30 יום מרגע קבלת ההודעה על סגירת התיק. אם עבר מועד הגשת הערר, ניתן לפנות אל הגורם אליו מוגש הערר ולבקש ממנו להאריך את מועד ההגשה. לפני הגשת הערר יש לצלם את חומר החקירה ולאחר מכן להגיש ערר מקצועי ומנומק הן על חומר הראיות, על נימוקים משפטיים ונתונים נוספים הקשורים לתיק המשטרה אשר נפגע העבירה עצמו מעלה. אני מקווה שעזרתי !!! אתה יכול לפנות גם באופן פרטי על ידי שימוש בכפתור של "ייעוץ אישי".וכן, לפנות ישירות למנהל הפורום אשר תמיד ישמח לעזור.