נגה

תקיפת קטין על ידי האחראים עליו

הי אני נגה בת 12 אחי הגדול בן 19 בצבא אני רבה עם אמא שלי והוא מתחיל להתערב בריב אני אומרת לו שיפסיק והוא מתחיל להרביץ לי מכות חזקות כמו היום או הפיל אותי במדרגות ובריב הקודם שהיה שבוע שעבר הוא חנק אותי מה לעשות? וחוץ מזה גם ההורים מכים אותי.

עו"ד פלילי יאיר רגב

נגה היקרה שלום, ראשית, אני מייעץ לך לפנות בדחיפות ליועצת בבית הספר או למורתך ולדווח לה על האלימות כלפייך. על פי החוק חובה עליהם לייעץ לך ולדווח על כך למשטרה או לעובד סוציאלי במקום מגוריך. שנית, ראוי שתדעי שמה שאת מתארת אילו הן עבירות אלימות חמורות על פי החוק המחייבות חקירה והבאת האחראים לדין פלילי. כל אדם בוגר התוקף קטין צפוי לעונש והיה ונגרמה לקטין חבלה העונש יהיה חמור יותר. החבלה לא חייבת להיות פיזית (גופנית) אלא יכולה להיות גם חבלה נפשית. תקיפת קטין על ידי אחראי עליו, בעניינך הוריך או אחיך מהווה עבירה חמורה מאוד וחובה על כל אדם לדווח מייד למשטרה על מנת שתסייע לך להיחלץ מהמצב הקשה אותו את מתארת. אני שוב מייעץ לך לפנות בדחיפות לעזרה ולא לנסות ולהתמודד עם המצב אותו את מתארת לבדך. בהצלחה !!! אני מקווה שעזרתי!!! את יכולה לפנות גם באופן פרטי על ידי שימוש בכפתור של "ייעוץ אישי"