ר

אלימות בזמן שכרות האם זו נסיבה מקלה

באירוע משפחתי אחד הדודים איים על בן דוד אחר מהמשפחה וניסה להכות אותו אבל עצרו אותו. הוא היה שיכור והבן דוד אמר שהוא יגיש נגדו תלונה במשטרה. הבן דוד עזב את האולם אירועים בכעס ואמר שהוא יתלונן במשםטרה. אנחנו מנסים לשכנע אותו לא להגיש תלונה אבל הוא מתעקש. הדוד שעליו הוא רוצה להתלונן אמר שאם הוא יגיש נגדו תלונה הוא באמת יהרוג אותו. אנחנו מפחדים מאוד שכל העניין יוצא משליטה. אם הבן דוד יגיש תלונה האם במשפטרה יתחשבו בזה שהוא היה שיכור ויתעלמו מהתלונה?

עו"ד פלילי יאיר רגב

השאלה שלך הינה מורכבת ויש בה מספר אלמנטים, אני מייעץ לפנות מייד לעו"ד פלילי אשר יקבל את מלוא הפרטים וייתן חוות דעת מוסמכת לאירוע זה. ראשית כל הפרעה להגשת תלונה במשטרה זו עבירה פלילית בפני עצמה. האיום בפגיעה באדם בכוונה להפחידו שלא יגיש תלונה יכול להגיע גם לביצוע עבירות מסוג פשע. המשטרה חייבת לפתוח בחקירה ברגע שתוגש תלונה, יחקרו כל העדים לאירוע ויש חובה לספר את כל האמת. העובדה שהבן דוד היה שיכור בשעת ביצוע העבירה, לא מסייעת ופוטרת אותו מאחריות לביצוע העבירה אלא בנסיבות מיוחדות וחריגות. אם מצב השכרות גרם למבצע העבירה חוסר יכולת של ממש, בשעת המעשה, להבין את שעשה או את הפסול במעשיו, או להימנע מעשיית המעשה רק אז יופטר מאחריות למעשה. במידה והאדם גרם למצב השכרות המלאה או החלקית בהתנהגותו הנשלטת ומדעת, רואים אותו כמי שעשה את המעשים מתוך מחשבה פלילית. כלומר אם לא השקו אותו בניגוד לרצונו, לא יהיה פטור. שכרות, קנטור והתנהגות שתורמת לביצוע העבירה יכולה בנסיבות מסויימות לגרום להקלה בעונש בלבד.