דניאל

חברה הגישה תלונה של תקיפה נגדי במשטרה

חברה הגישה תלונה של תקיפה נגדי במשטרה האם מותר לי להמשיך להיפגש איתה עד למשפט, או רצוי להימנע מכך? תודה מראש ! דניאל

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום דניאל, האם נחקרת במשטרה אודות החשד לביצוע העבירה?, מה היו תנאי השחרור שלך בערובה עם סיום החקירה?, בפועל, האם חתמת על הגבלה כלשהיא?, האם קיבלת כתב אישום ותאריך למשפט?. חסרים פרטים ולכן התשובה תהיה כללית. אדם אשר מוזמן לחקירה במשטרה צריך לקחת בחשבון כי חקירתו באזהרה מעמידה אותו בסטטוס של חשוד בעבירה פלילית ולעיתים תכופות – בתום חקירתו הוא ישוחרר בערובה, רק לאחר שחתם על כתב ערבות ובתנאים נוספים מגבילים. מדוע נדרשים תנאים מגבילים עם שחרור החשוד לאחר חקירתו במשטרה? שחרור חשוד בתנאים מגבילים משרת מטרות שונות, כגון: איסור יצירת קשר עם מעורבים אחרים לשם שיבוש החקירה, הרחקת החשוד מקורבן העבירה לצרכי הגנה, וכאשר מתקיים חשש שמא לא יתייצב החשוד בתחנת המשטרה לחקירה נוספת ערובה כספית. מתוך חשש לשיבוש הליכי חקירה - איסור יצירת קשר עם המתלונן – עד 30 ימים. סעיף 287 לחוק העונשין דן בעבירה של הפרת הוראה חוקית בגין הפרת התנאים המגבילים, כולם או מקצם, ועלול להביא לפתיחת תיק פלילי נוסף נגד החשוד. בנוסף, הפרת תנאים מגבילים עשויים להצביע על מסוכנות /אובססיביות / רצידיביזם וכיו"ב ובמקרים אלו להביא למעצרו של החשוד. בנוסף כל שיחה עם המתלוננת בנוגע לתלונתה יכול להיחשב כניסיון לשיבוש החקירה או חשש להשפעה פסולה על עד ועבירות נוספות. לפיכך אני ממליץ להימנע מכל קשר עם חברתך. אני ממליץ לך מאוד להתייעץ עם עורך דין פלילי. תפקידו של עורך דין פלילי במסגרת עבירות אלימות בין בני זוג הינו תפקיד חשוב ביותר. אם הוגשה כנגדך תלונה על אלימות במשטרה, רק עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את תיק החקירה ולעבור על העדויות שנאספו. במקביל, עורך הדין שלך ינסה לאסוף ראיות נוספות ולבחון את מידת אמינות התלונה, והאם מדובר באשמת שווא ריקה מתוכן. גם כאשר הנך אשם בביצוע העבירה, עורכי דין המתמחים בעבירות אלימות יוכלו לדאוג לצמצום הפגיעה בנאשם ולעיתים אף במיתון חומרתו של כתב האישום.