חלי

גבר עם עבר אלים

יש לי 4 ילדים 3 מהם קטינים ופתחתי בהליך גירושין. בעלי רוצה משמורת גם על הילדים ואני רוצה שיראה אותם כמה שפחות. הוא היה מכה אותי לפניהם ואני לא רוצה שהם יהיו איתו. מה הסיכוי שבית משפט יאשר לו לקבל עליהם משמורת איתי ולא יתחשב בעבר האלים שלו?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום חלי, הפורום נועד לתת מענה משפטי מקצועי לשאלות בענייני עבירות פליליות המתייחסות לטיפול הרשויות בתופעת ה"אלימות במשפחה" (אלמ"ב). בפורום זה יינתן מענה ראשוני למגוון שאלות הקשורות לחשודים או נאשמים בביצוע עבירות מין ואלימות כלפי בן משפחה, עבירות אלימות כלפי בן זוג, קטין או חסר ישע, זכויות נפגעי-עבירה ועוד נושאים רבים. לפיכך שאלתך צריכה להיות מופנית לפורום משפחה, או גירושין או משמורת. בעניין האלימות שננקטה כלפייך אני ממליץ שתפני להגיש תלונה במשטרה !!!. לעניין המשמורת כעקרון, הדיון סביב משמורת הקטינים הינו נושא רגיש ועדין. ילד זקוק לשני הוריו לאבא ולאמא – קשר קבוע ויציב עם שני ההורים הכרחי לגדילת הילד והתפתחותו התקינה הפיזית והנפשית . לפיכך, רק סיבה ממשית ומהותית תגרום לשופט לחרוג מעקרון זה. בכבוד רב, עו"ד פלילי יאיר רגב