אופירה

תקיפת קטין ע"י סבו

שלום ההורים של בעלי הם אנשים מבוגרים ואין להם הרבה סבלנות לילדים שלי. בחופש בלית ברירה נאלצתי להשאיר את הילדים איתם. הבן שלי קצת השתולל והסבא התעצבן עליו ונתן לו סטירה. אני לא מוכנה שהילדים יהיו בקרבת ההורים של בעלי אחרי המקרה. אני כמעט הגשתי תלונה במשטרה נגדו אבל ויתרתי. עכשיו הם טוענים וגם בעלי שאני חייבת לתת לילדים לראות את הסבא וסבתא שלהם ואם לא יקחו אותי לבית משפט. האם בית משפט יכול לחייב אותי לתת לסבא שמרביץ לנכד שלו כי הוא קצת השתולל לראות את הנכד??

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום אופירה, המקרה אשר תיארת מהווה עבירה פלילית של אלימות במשפחה. אולם מאחר ולא התלוננת מיד לאחר המקרה במשטרה לא נפתחה חקירה ואין קביעה שהסב אכן תקף את בנך הקטין, במידה והסב יכחיש ולא יהיו ראיות המבססות את טענת בנך, לכן בית המשפט יתקשה לסייע לך. אם לא חלף זמן רב אני בכל זאת הייתי ממליץ לפנות למשטרה שתפתח בחקירה. לחילופין את רשאית לפעול להוצאת צו הגנה למניעת אלימות במשפחה. (עייני בתשובותי הקודמות בהן הסברתי בפירוט כיצד ניתן לבקש מבית המשפט את הוצאת הצו). צו כזה יוכל למנוע את המפגש ביניהם. בכבוד רב,