ורד שמיר

עבריין מין לא שילם פיצויים

שלום רב,אני פונה אליך כי לפני קרוב לעשר שנים נאנסתי ובית משפט פסק על הנאשם 9 שנים מאסר ו14 אלף ש פיצויים לשלם לי.עד היום מרכז לגביית כנסות אמרו לי שכסף לא הועבר ורמזו שכדאי לי לשכוח מזה..האם זה הגיוני?האם יש איזשהו חוק התיישנות,אני פשוט רגישה חוסר צדק . זה כבר שנים יושב לי בראש למרות החוויה הלא פשוטה גם ככה..האם יש דרך בכל זאת לקבל את הפיצויים ההם?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום ורד, כאשר נאשם בהליך הפלילי אינו משלם את הפיצוי לנפגע העבירה, תיעשה גביית החוב אוטומטית באמצעות המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות. למרכז לגביית קנסות סמכות לגבות קנסות שהוטלו כברירת משפט לפי חוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), ובין היתר פיצוי פלילי אשר נקבע כי נאשם ישלם לנפגע העבירה בגינה הורשע. המרכז מוסמך לפעול לגביית החוב גם באמצעות עיקול, הפניית בקשות לבית המשפט למתן צו עיכוב יציאה מהארץ ומינוי כונס נכסים. גביית הפיצוי הפלילי נעשית כולה על ידי המדינה (בניגוד לגביית הפיצוי שנקבע בהליך אזרחי, שם על הזוכה להיות פעיל בגביית החוב בדרך של פתיחת תיק בהוצאה לפועל ומעורבות בהליכי הגביה). לא מוכרת לי כל הגנה של התיישנות שיש בכוחה כדי לפטור את החייב מתשלום עבור פיצוי לנפגע עבירה. אני מציע לך לפנות לעו"ד אשר ינהל עבורך את הדרישה לגביית החוב שנפסק בהליך פלילי . בברכת גמר חתימה טובה עו"ד פלילי יאיר רגב