עדן

מקלט לנשים מוכות ופיטורין

שלום עו"ד רגב יאיר, עקב אלימות קשה מצד בעלי ברחתי למקלט לנשים מוכות ונאלצתי להישאר שם כמה חודשים. המעביד שלי פיטר אותי ולא מוכן לשלם לי פיצויי פיטורים. שמעתי שהוא לא יכול להתעלם מהפניות שלי. אשמח אם תגיד לי מה זכויותיי? בברכת גמר חתימה טובה עדן פרץ

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום עדן, אכן המקלט לנשים נפגעות אלימות וילדיהן נועד לנשים שאינן יכולות להישאר בביתן מפאת סכנה פיסית ו/או נפשית הנשקפת לחייהן מצד בן זוגן. התפטרות עקב שהיה במקלט לנשים נפגעות אלימות מזכה בפיצויי פיטורים !!!. ככלל, עובדים שהתפטרו אינם זכאים לפיצויי פיטורים, בשונה מעובדים שפוטרו על ידי המעביד. יחד עם זאת, חוק פיצויי פיטורים קובע רשימה של נסיבות המזכות גם עובדים שהתפטרו בפיצויי פיטורים, וביניהן שהיה במקלט לנשים נפגעות אלימות. עובדת העונה על כל 3 התנאים הבאים: היא השלימה שנת עבודה, היא התפטרה מעבודתה עקב שהיה במקלט לנשים נפגעות אלימות, בסמוך לפני התפטרותה היא שהתה במקלט תקופה של שישים ימים לפחות, זכאית לקבל תשלום של פיצויי פיטורים. לצורך מימוש הזכות יש לנהוג כדלקמן: על העובדת להודיע למעסיק בדבר ההתפטרות מראש בכתב בהתאם לפרק הזמן הקבוע בחוק. על המעסיק לשלם את פיצויי הפיטורים עם סיום יחסי עובד מעביד, כלומר ביום האחרון לעבודה, או לכל המאוחר בתוך 15 יום ממועד זה. מהיום ה-16 ועד היום ה-30 מחויב המעסיק בתוספת הצמדה למדד עד ליום התשלום בפועל. במידה והמעסיק אינו משלם בחלוף 30 יום הוא עלול לשאת בפיצויי הלנה. לידיעתך: עובד שפוטר לאחר שעבד לפחות שנה אצל המעסיק, זכאי לפיצויי פיטורים בסכום של שכר חודשי אחד עבור כל שנת עבודה . במידה ותתקלי בקשיים אני ממליץ לפנות לעו"ד המתמחה בדיני עבודה. שנה טובה וגמר חתימה טובה עו"ד פלילי יאיר רגב