גלית

אלימות פיזית במשך כל הילדות וצפייה בה האם נחשב נפגעת עבירה

גדלתי במשפחה עם עוני הזנחה כיום אני בת 30 פלוס רווקה בלי ילדים. ואלימות פיזית רבה בין הורי אבי היה מכה את אימי ואת אחיי וניסה לבצע רצח הם גרושים כיום הוא חולה במחלה סופנית. אימי היתה תקופהברחוב ואז במעון לנשים מוכות ואז בשכירות שורדת. אבא שלי היה נעצר במשטרה ומשוחרר לאחר כמה ימים בכיתי למנהלת בית הספר אני מפחדת מהאלימות בבית תוציאו אותי משם. במשך עשור לא הצלחתי לתפקד היטב בעבודות ולכן רוב הזמן פוטרתי או הייתי מובטלת מצבי הנפשי היה קשה לטפל בענייני ונפלתי קורבן לניצול עקב מצוקתי הכלכלית והנפשית הייתי שרויה בדכאונות עם מחשבות אובדניות גם הבטחת הכנסה לא קיבלתי במשך 5 שנים ייתכן בגלל החוב שלא ידעתי עליו כי עברתי המון דירות שכורות או דירות שבהן אעבוד תמורת מגורים או דירות של מכרים מותשת מהממסד לא ניסתי שוב להגיש בקשות ונוצר חוב בגלל שלא עבדתי ולא בוטחתי. בקופת חולים גם נתנו תרופות נגד דיכאון אך לא הפנו לפסכיאטר ולא נאמר על ק. נכות. לא הסיכמו לאפז אותי באישפוז יום או בברה"נ מזרע בטענה שאני אהיה בסדר אף אחד לא הדריף אותי לא נעשה רישום הייתי תמימה חלשה ולא עזרו לי. וגם שיקום מקורס שלמדתי לפני תחילת הנפילה שליווה אותי לבית חולים לבריאות הנפש בשל מצב נפשי סוער לא דאגו לי לאחר מכן בידיעה שאני עלולה להיות חסרת בית בבית ילדותי גר אבא מסוכן וגם הבית עם חובות ומיסים אימי מגרשת אותי ומכה גם ועבודה ואו יציבות וקופת חולים לא יידעו על קצבת נכות ועל מיצוי הזכויות שלי אני מקבלת מזה שנתיים ק.נכות ושיקום נפשי וזה מקל את חיי אבל זה לא קבוע עדיין בבדיקות של וועדות עד שאקבל לצמיתות אם בכלל אני נלחמת בבירוקרטייה ומטפלת אצל פסיאטר פסיכולוג עו"ס וזה קצת מקל אבל כל השנים הם ניסתי לעבוד או ללמוד המערכות לא הגנו עליי ולא סייעו לי החל מהילדות ועד עכשיו. הנזק הנפשי שלי כיום רב אני מטופלת בכדורים אנטי דיכאוניים לא עובדת כבר כמה שנים בכלל וכל זה בגלל הנזקים הנפשיים איני רוצה יכולה להקים משפחה משלי הנזק הנפשי תעסוקתי כלכלי שהסב לי אבי ומערכות המדינה הכשולות וגם כשל הרווחה ומערכות הבריאות להוציא אותי מהבית המסוכן והאלים ולדאוג לצרכיי כשפניתי בגיל 20 ואיילך איבדתי 10 שנים על תסכול ואי עזרת הרווחה מ.הבריאות. השאלה אם אני נחשבת כנפגעת עבירה? שכל ילדותי הייתי במצב של צופה ובסיכון מאבא אלים? האם אני יכולה להגיש תביעה כנגד אבי האלים על הנזק הנפשי שהסב לי אם כן מי יכול לעזור לי פניתי לעמותת נוגה אך בינתיים הם עמוסים. האם לתבוע את מערכות הרווחה והבריאות? הריי לדעתי כולם אשמים בכך שהגעתי למצבי? הכעס והייאוש והדיכאון הם רבים.

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום גלית, אכן הצגת בגילוי לב מקרה סבוך המצריך טיפול מורכב. פורום זה נועד לחשודים ולקורבנות עבירה פלילית בתחום האלמ"ב. לגבי הגדרתך בחוק כנפגעת עבירה, החוק מגדיר נפגע עבירה, כאדם שנפגע באופן ישיר ממעשה עבירה. או רק במידה שהעבירה גרמה למותו של אדם, ייחשב בן משפחתו של המנוח כנפגע העבירה. "בן משפחה" לפי חוק זה הוא אחד מהבאים: בן זוג, בן זוג של הורה, בן או בת, אח או אחות. השאלה שלך קשורה להגשת תביעת נזיקין על גרימת נזקי גוף ונפש וטיפול רשלני של רשויות הרווחה. עליך לפנות לעו"ד המומחה בהגשת תביעות נזיקין מסוג זה. לכאורה, לאור התיאור שמסרת עולה כי האחריות ההורית עליך היתה לקויה מאוד תוך התעלמות רצופה מטובתך האישית. האינטרס הציבורי הוא כי המזיק ישא בעלות "תיקון" נזקי ההזנחה כלפיך. אני ממליץ לך שוב לפנות למרכז הישראלי לזכויות נפגעי פשיעה - נגה. המרכז הוקם כמענה למצוקת הקורבנות ובני משפחותיהם אשר אינם זוכים לייצוג משפטי הולם, אינם מהווים צד להליך הפלילי, ולעיתים קרובות אף אינם מיודעים באשר לזכויותיהם או באשר להתקדמות ההליכים בעניינם. המרכז אף מסייע לקורבנות לקבל פיצוי על הנזקים הקשים הנגרמים להם עקב פעולה עבריינית אלימה. מוקד נגה פועל בימים א'-ה' בין השעות 08:30 - 13:30, בהיכל המשפט, פתח תקווה (רחוב באזל 1א' פינת שמשון), טל': 03-9299533. או לחלופין לפנות לעו"ד פרטי לצורך הגשת התביעה. בהצלחה,