מיכל

איך אדע אם הוציאו לו כתב אישום?

הגשתי תלונה במשטרה על אלימות מילולית נדע בעלי לפני כמה חודשים איך אדע אם הוציאו נגדו כתב אישום???

מנהל הפורום

שלום מיכל, על גבי האישור להגשת תלונה שקיבלת במשטרה מוסבר כיצד להתעדכן האם הוגש כתב אישום מה מספר התיק ולמתי נקבעו הדיונים. במידה ואין לך את הטופס את יכולה להגיע לחוקר/ת אלימות בין בני זוג בתחנה והיא תעדכן אותך ותיתן לך קוד לכניסה למערכת העדכונים של נפגעי עבירה במחשב ותשארי מעודכנת כל הזמן. טלפון לתמיכה במערכת מנ''ע: 02-5017030 של המשטרה. להזכירך, על פי החוק זכויותיך הבסיסיות הן: לקבל דיווח על השלב שבו נמצא ההליך הפלילי בנוגע לעבירה שממנה נפגעת. החוקר המטפל בתלונתך יסביר לך איך לקבל את המידע בנושא. לקבל הודעה אם הוחלט לסגור את התיק, וכן להגיש ערר על ההחלטה אם רצונך הוא בכך. לעיין בעותק מכתב האישום המוגש לבית המשפט, נגד מי שפגע בך, בכפוף למגבלות המפורטות בחוק ובתקנות. להיות נוכחת גם בדיונים המתנהלים בדלתיים סגורות, חוץ ממקרים יוצאים מן הכלל. אם יורשע הנאשם, זכותך לכתוב "הצהרת נפגע" שבה מפורטים הפגיעות מהן את סובלת והנזקים שגרמה לך העבירה. "הצהרת הנפגע" יכולה להילקח בחשבון בזמן קביעת פסק הדין. להגיש תביעה אזרחית (בנוסף להליך הפלילי) ולתבוע פיצוי כספי מהפוגע. מקווה שעזרתי, עו"ד פלילי יאיר רגב

מיכל

עזרת מאוד.העניין הוא כשקיבלתי את הקוד ניכנסתי כמה פעמים אך היה כתוב שהחוקר החליט שאני לא אדע דבר.וזרקתי את זה. ואני מתביישת להתקשר לשאול.התלונה מחודש חמישי. מה אני עושה? אני לא אמורה לקבל פתק משהו הביתה??

עו"ד פלילי יאיר רגב

מיכל היקרה, את לא אמורה לקבל הודעה שהחליטו להגיש כתב אישום. את תקבלי הודעה רק אם תיק החקירה נסגר, או כאשר תזומני למתן עדות במשפט. אני מציע לך בכל זאת לפנות למשטרה לבירור בהצלחה