עדי

טיפול כושל של תלונה במשטרה נגד בעל ואב

שלום.לפני כמה שנים הגישה בתי שהייתה בת 18 אז,תלונה במשטרה נגד בעלי שהוא אביה.במשך שנים צרח ושאג עליה, גם עלי.קילל ואיים ואף שבר דברים בבית.בפעם זו גם נתן לה סטירה. לדבריו היא התחצפה. אני גיביתי את תלונתה. לאחר שבוע חזר הבייתה זועם ונקמני. הפנו אותנו לתחנה לטיפול באלימות בחדרה. הלכנו ונוא הגיע צועק וברוטלי.לאחר מכן הודיעו לי שהוא מסרב לטיפול.אני הלכתי אך מאז ועד היום חיי הפכו גיהינום. אני נענשת כלכלית,משכורתי לא בשליטתי,אף פעם לא נשאר לי כסף.רק לאוכל ודלק. כל שבת בעלי מזכיר לי שלא יסלח לי ולבתי לעולם על מה שעשינו לו. איני יודעת מה לעשות.

עו"ד פלילי יאיר רגב

עדי היקרה, אהבה וקשר אמורים לגרום לך להרגיש נפלא, נאהבת, בטוחה ומוגנת. לפעמים, הקשר הופך להיות מכאיב ופוגע, ולאף אחד אין זכות לפגוע בך !!!. לידיעתך, נשים רבות סובלות מהתעללות ואלימות מצד בן זוגן. אלימות פיזית, מינית, מילולית, פסיכולוגית והטרדה מאיימת הן התנהגויות אסורות על פי החוק ומוגדרות כעבירות פליליות. אלימות היא תופעה חברתית חמורה הפוגעת בכל שכבות האוכלוסייה. אנשי מקצוע מיומנים של משרד הרווחה ישמחו לעזור ולהציע לך אפשרויות שונות שיספקו לך הגנה, טיפול, שיקום ויציאה ממצב הסכנה באמצעות פנייה לייעוץ. למשרד יש מרכזי טיפול וסיוע לטווח ארוך וקצר לנשים נפגעות אלימות, גברים אלימים ולילדים חשופים לאלימות. במרכזים ניתן טיפול פרטני ו/או קבוצתי על ידי עובדים סוציאלים מומחים. קו חירום ארצי לאלימות במשפחה ולילדים בסיכון: המעניק תמיכה ומידע 24 שעות ביממה, בכל השפות – 1-800-22-0000 בהצלחה

עדי

תודה על תגובתך. רציתי לברר,בעלי תמיד מנגן על כך שהוא המרוויח העיקרי ובגלל שהמשכורת שלי קטנה,לא מגיע לי כלום בעצם.אפילו לא קצת כסף להוציא על עצמי.המשכורת שלי נכנסת לחשבון המשותף ומכסה הוצאות כמו ביטוחים,קופת חולים,טלפונים והוא נותן לי כסף ביד עד 4000 שח לאוכל ודלק בחודש.אם נגמר אני בבעיה. הוא לועג לי,תמשכי מהחשבון עד שיגמר. לו יש כסף בצד. האם כדאי להוציא את המשכורת שלי מהחשבון המשותף? האם הוא יכול לגרום לחובות?גם אם הביית ימכר בהליך פרוד לא ישאר לי מספיק לקניית דירה.

עו"ד פלילי יאיר רגב

עדי שלום רב, לידיעתך, הפורום הזה נועד לתת מענה משפטי מקצועי לשאלות בענייני עבירות פליליות המתייחסות לטיפול הרשויות בתופעת ה"אלימות במשפחה" (אלמ"ב). בפורום זה יינתן מענה ראשוני למגוון שאלות הקשורות לחשודים או נאשמים בביצוע עבירות מין ואלימות כלפי בן משפחה, עבירות אלימות כלפי בן זוג, קטין או חסר ישע, זכויות נפגעי-עבירה ועוד נושאים רבים שבוודאי יעלו בעקבות שאלות הגולשים בפורום. לפיכך אני ממליץ לך לפנות לפורום משפחה העוסק בגירושין ובמעמד אישי, הסכמי גירושין, ממון, מזונות, חלוקת רכוש, משמורת, שלום בית, ידועים בציבור, אבהות, הסדרי ראיה , היבטים שונים בבית הדין הרבני ונושאים נוספים בתחום דיני משפחה. בהצלחה