לי

הסגרת אב למשטרה על אלימות כלפי אימא למרות שאין הוכחות

אני באמת לא יודעת מאיפה להתחיל ..גם ככה מאוד קשה לי לדבר על זה כי אף פעם בחיים לא פתחתי את זה בפני אף אחד. אני לי ,בת 18 עוד חודש ,ישלי אחות בת 16 ועוד אחות קטנה בת 4.הורי נשואים 19 שנה .מאז שאני קטנה אבא שלי היה מכה את אמא שלי ,ולעיתים גם אותי ואת אחותי. אף פעם לא ידעתי כמה חמור הדבר עד שהתבגרתי ,ולאט לאט הבנתי מה קורה סביבי ,הבנתי שאבא שלי מסוגל להרוג בן אדם ואני ממש לא מגזימה במילותי . עד היוםאבא שלי מכה את אמא שלי ... כל פעם שהוא מקבל "קריז" הוא מתחיל לצעוק ומכה אותה,המראה ממש כואב משנה לשנה במיוחד שדשאני גדלה ועם השנים אני מבינה את המשמעות . לעיתים גם הוא היה מכה אותי ואת אחותי בילדות ,וגם בתקופה זו . הכי כואב זה שכשאמא שלי היתה בהריון הוא גם היה מכה אותה ,ושאחותי הקטנה נולדה גם לה הוא היה מרביץ אם היא קצת היתה מעצבנת אותו. תמיד אני ואחותי רצינו שההורים שלנו יתגרשו לטובת אמא... קשה לנו ליראות אותה ככה. אם הזמן הבנתי למה אמא שלי לא מתגרשת מה"מפלצת" שחיה איתנו בבית ...וזה מתחיל בזה שהיא מפחדת פחד מוות ממנו,לא פעם ולא פעמיים אמא שלי היתה בוכה אחרי כל פגע שנעשה לה ממנו,ואמא שלי היא אשה מאוד חזקה אף פעם לא ראיתי אותה בוכה, הוא תמיד היה מאיים עליה כל פעם שהוא היה מכה אותה :"את רוצה למות בכח "? וכל מיני משפטים מהסוג הזה . היא מפחדת ממנו בגלל זה גם היא לא פותחת את הפה. בעוד חודש אני בת 18 והחלטתי שהגיע הסוף,נמאס כבר מכל האלימות הזאת! , אני באמת לא יודעת למי לפנות ומאיפה להתחיל אבל אני רוצה להשים סוף למצב הזה.ואולי עצוב לשמוע אבל אני באמת לא אוהבת את אבא שלי כבר , ולא אכפת לי אם הוא יהיה בכלא כי מגיע לו . עד עכשיו אני ואחותי לא פתחנו את הפה כי ידענו שהוא יעשה לנו משהו ,פחדנו . הוא מסוגל לרצוח את אמא שלי.אני באמת לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות ואני באמת צריכה עזרה !! הכל חייב להיות בחשאי..אנחנו חיים בבית בסכום ערך של כ-2 מליון מחוייבים להמון הלוואות ובמינוס של כ 20 אלף שקל ,ואמורים לקבל 2 קרני השתלמות . מה זה שווה שאנחנו חיים ברמת חיים "טובה" באמת לא חסר לנו כלום ...אבל אין אושר בבית ? רק אלימות ,צעקות . אף פעם לא ראיתי את אמא שלי מחייכת בחיים . גם ככה החיים שלה לא היו דבש,היא איבדה אב ואם וחיה תמיד בעוני בחייה.... וגם היא נשואה לבעל מכה אשר רק גורם לה סבל , אין לי שום הוכחות גם לזה שאבא שלי מכה את אימי ,אין לי הוכחות לכלום , יש עדים וזה אני ואחותי . אשמח אם בבקשה מישהו יתן לי קצה חוט להתחיל דבר שאף פעם לא היה לי אומץ לעשות וזה להסגיר את אבא שלי ,ואולי איי פעם אראה את אימי מחייכת ומאושרת . בנוסף ,חשוב לי לציין שכל מה שציינתי לעיל הינו תמצות של מה שיש לי על הלב כבר 18 שנה , כך שהמצב הרבה יותר גרוע . אשמח לתשובה במהרה.

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום רב, לי היקרה, אכן הסיפור שלך עצוב מאוד, אולם הפורום הזה מתמקד בטיפול וייצוג במישור הפלילי. לך ולאימך יש מגוון רב של אפשרויות טיפול. אני מייעץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות נזיקין עקב אלימות במשפחה. לידיעתך, על כל אדם חלה חובת דיווח למשטרה על אירוע אלימות במשפחה. ניתן לפנות עצמאית אל: המרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה ברשות המקומית במקום מגוריך. הם יעניקו לכם ייעוץ והכוונה פרטנית בחינם ו- יסייעו באבחון והערכת מסוכנות ובניית דרכי הגנה לנפגעות. מתן יעוץ ראשוני והתערבות בשעת חירום. טיפול בנפגעים, בתוקפים ובילדים החשופים לאלימות בין ההורים. בהצלחה

לי

אני ממש מפחדת לפתוח את הפה מחשש לחיי ולחחיי משפחתי , תוודהרבה ומקווה שיהיה לי אומץ לעשות זאת .

לי

בנוסף ,שכחתי לציין דבר מאוד חשוב . שהיתי בת 16 משעממום חיטטתי לאבא בפלאפון והבנתי שהוא בגד בעבר באימי . ואני זוכרת גם שהייתי קטנה אמא שלי תמיד היתה חושדת בזה שהוא בוגד בה , אינני יודעת אם הוא עדיין בוגד בה ,וגם אם כן אני ממש לא רוצה לדעת על זה, אבל כן היתי רוצה לחקור ולנסות להוכיח את הדבר הזה. אין ספק שאבא שלי כמה שכואב לומר מסתכל על בחורות אחרות ,אני רואה את זה,אמא שלי היא אישה מאוד מלאה ונכון היא לא מהממת ביופייה כמו בצעירותה וכשלגבר אין בבית הוא מחפש בחוץ .

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום רב, לי היקרה, אכן הסיפור שלך עצוב מאוד, אולם הפורום הזה מתמקד בטיפול וייצוג במישור הפלילי. לך ולאימך יש מגוון רב של אפשרויות טיפול. אני מייעץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות נזיקין עקב אלימות במשפחה. על כל אדם חלה חובת דיווח למשטרה על אירוע אלימות במשפחה. ניתן לפנות עצמאית אל: המרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה ברשות המקומית במקום מגוריך. הם יעניקו לכם ייעוץ והכוונה פרטנית בחינם ו- יסייעו באבחון והערכת מסוכנות ובניית דרכי הגנה לנפגעות. מתן יעוץ ראשוני והתערבות בשעת חירום. טיפול בנפגעים, בתוקפים ובילדים החשופים לאלימות בין ההורים. בשלב עד לפניה רצוי לייעץ לאימך הנחיות זהירות כדלקמן: הנחיות לאישה נפגעת אלימות הגרה עם התוקף: אם את חיה עם בן זוג אלים, לפניך מספר פעולות שמומלץ לפעול על פיהן כדי לשמור על ביטחונך ובטחון ילדייך: נסי לזהות התנהגות מקדימה להתפרצות אלימה ובדקי את האפשרויות שלך להתרחק לפני האירוע. נסי לשחזר ולזהות התנהגויות, אשר סייעו בעבר להפחתת הפגיעות ובדקי האם ניתן להמשיך בהן. הכירי את שכנייך, שמרי קשר עם חברים. סכמי עם שכנה/חברה/קרוב משפחה על קוד מסוים אשר יאותת על מצב סיכון ויסמן לו/לה לפעול לעזרתך למניעת האירוע. זכרי מספרי טלפון חשובים כגון: משטרה, מד"א, שכנים וכו'. שמרי חפצים חשובים למצב חירום – מפתחות נוספים, כסף, טלכרד, כרטיסיית אוטובוס, פנקסי חיסונים, כרטיס קופ"ח, פנקס טלפונים ומסמכים אחרים חשובים (רפואיים, רכוש, נישואין וכו'). תכנני תוכנית בריחה לעת חירום ושנני אותה בע"פ. הימנעי מלהזהיר את בן זוגך טרם עזיבתך, או לאיים עליו בעזיבה כדי לא לגרום להסלמה ותגובה קיצונית מצדו. פני לקבלת ייעוץ מקצועי. בהצלחה עו"ד פלילי יאיר רגב