דודי

רישום פלילי לאחר שגרושה הגישה תלונה כוזבת נגדי במשטרה

גרושתי הגישה נגדי תלונה כוזבת במשטרה אמרה שתקפתי אותה ושאיימתי לפגוע בילדים. התיק אמור להיסגר. האם אחרי שהתיק ייסגר ימחק לי הרישום הפלילי?

עו"ד פלילי יאיר רגב

דודי שלום רב, ראשית אברך אותך על כך שאמרו לך שהתיק צריך להיסגר. אם התיק ייסגר בעילת חוסר אשמה הרישום הפלילי יימחק. שנית, בתיקים כאלה, הבעיה הינה ההכרעה בין שתי גירסאות סותרות, דהיינו, קביעת מהימנותם של הבעל החשוד והמתלוננת. הגנה על קורבנות האלמ"ב הנה המטרה הראשונה של רשויות האכיפה, אולם, לעניות דעתי חוקרי המשטרה שכחו לאסוף ראיות לאימות התלונה, להתייחס לטענות החשוד ולהמשיך לחקור גם מעבר למסירת התלונה כי אחרת, נשים נקמניות ימשיכו להשתמש במשטרה להתנקם בבני הזוג בחסות החוק. תלונות שווא גורמות לנזקים חמורים לבעל, למשפחה ולמרקם החברה. לכן נקבעו מנגנונים להפחתת הסיכוי שתלונות שווא יגרמו לנזקים ונקבעו מנגנונים להרתעה מפני הגשת תלונות שווא. לצערנו, מנגנונים אלה לא מספיקים בכל המקרים. תיקים שנסגרו ללא העמדה לדין - בעילת "חוסר ראיות" או "חוסר עניין לציבור". נרשמים ברישום המשטרתי, ניתן לפנות לתביעה לשינוי עילת סגירת התיק במידת הצורך. בהצלחה