יוגב רצון

מה זו תסמונת האישה המוכה ???

עו"ד רגב שלום, אני סובל מתלונות של אישתי נגדי בכל צורה שהיא. מספר פעמים במשטרה ובבית המשפט אמרו שיש לה תסמונת האישה המוכה. מה זו התסמונת הזו? אשמח עם תסייע לי יוגב

עו"ד יאיר רגב

שלום יוגב, ראשית אני אשמח לייעץ לך ייעוץ אישי, מאחר ועלי לקבל את כל הפרטים והאישומים נגדך ויחד נגבש את קו ההגנה ואת דרכי הפעולה. לשאלתך, תסמונת האישה המוכה מוכרת כמצב פסיכולוגי המתאר אישה שעקב התעללות פיזית עקבית וקשה על ידי בן-זוגה הופכת למדוכאת ולבלתי מסוגלת ליזום פעולה שתאפשר לה להימלט מההתעללות. מצב זה מסביר מדוע נשים שעוברות התעללות בדרך כלל אינן פונות לקבלת סיוע חיצוני, נאבקות במתעלל או עוזבות את הסיטואציה הקורבנית. אותן נשים סובלות מדימוי עצמי נמוך ולעתים קרובות מאמינות שהן האשמות בהתעללות. נשים כאלה יסרבו, במרבית המקרים, להתלונן במשטרה נגד בן הזוג המתעלל ויתנגדו לכל הצעת עזרה, פעמים רבות אף יהפכו בעצמן לאלימות ומתעללות כלפי אלה המציעים להן סיוע. לא בטוח שאשתך אכן עונה על הקריטריונים !!! רוב אנשי המשטרה נוטים להגדיר כמעט כל מתלוננת כבעלת התסמונת, לכן אני בספק רב לגבי קביעתם. בתיקים מסוג זה, הבעיה הינה ההכרעה בין שתי גירסאות סותרות, דהיינו, קביעת מהימנותם של הבעל החשוד והמתלוננת. הגנה על קורבנות האלמ"ב הנה המטרה הראשונה של רשויות האכיפה, אולם, לעניות דעתי חוקרי המשטרה שוכחים לאסוף ראיות לאימות התלונה, להתייחס לטענות החשוד ולהמשיך לחקור גם מעבר למסירת התלונה כי אחרת, עלולות נשים נקמניות להשתמש במשטרה להתנקם בבני הזוג בחסות החוק. וחבל... להתראות