יונתן

רופא שיניים עם פרקינסון בגיל צעיר

שלום לך עורך דין יקר. החל אצלי מחלת פרקינסון אני אדם צעיר בן 53 בסה"כ בהשכלתי אני רופא שיניים, מה עושים? האם זאת מחלת מקצוע?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דותן לינדנברג

מחלת פרקינסון היא מחלה ניוונית שכיחה של מערכת העצבים. האטיולוגיה של מחלת הפרקינסון מערבת כנראה גורמים גנטיים והשפעות סביבתיות. ישנן תביעות רבות אשר הוגשו על ידי אנשים שלקו במחלת הפרקינסון וטענו כי מחלתם נגרם עקב חשיפה לחומרים מסוכנים במהלך העבודה, אך תביעות אלה ברובן המכריע נדחו. בשנת 2007 בית הדין בנצרת הכיר במחלת הפרקינסון אשר לקה בה עובד כמחלת מקצוע אולם בית הדין הארצי קיבל את ערעור המוסד לביטוח לאומי ודחה את תביעת התובע. על מנת שמחלתך תוכר כמחלת מקצוע יש צורך להוכיח קשר חד משמעי בין החשיפה לחומרים אליהם נחשפת במסגרת עבודתך לבין מחלת הפרקינסון בה לקית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מחלות מקצוע