לימור

פיצויים לקלדנית בבית משפט שסובלת מכאבים בידיים ובמפרקים

אני עובדת בתור קלדנית בבית משפט כבר 10 שנים. לאחרונה יש לי כאבים חזקים בידיים ובמפרקים. הלכתי לרופא ויש לי חוות דעת שזה מרוב העבודה. אמרו לי שהיה לפני כמה זמן פסק דין שקבע שקלדניות בית משפט יכולות לקבל פיצויים. האם זה נכון? כמה מגיע לי?

תמר בן אלי, עו"ד

לימור שלום, פריט 26 לחלק א' של התוספת השניה לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח בפני פגיעה בעבודה), התשי"ד- 1954, מאזכר את מחלת המקצוע הרלוונטית לעניין זה: "דלקת של גידים ותיקיהם או דלקת במקומות חיבור שרירים לעצמות, הכל בכף היד או במרפק". תסמונת שורש כף היד נקבעה כמחלת מקצוע אך ורק לגבי עובדים העוסקים ב: "עבודות המחייבות תנועות חד גוניות של האצבעות, כף יד או מרפק, לפי העניין, החוזרות ונשנות, ברציפות". אני ממליצה לך להסתייע בייעוץ משפטי לצורך בחינת זכויותיך ככל שקיימים. בברכה, תמר בן אלי, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מחלות מקצוע