ש.

מחלה שמתמזגת עם מתח בעבודה

אני סובלת מ-OCD ודיכאון. במקצועי אני מחנכת כיתה ה' והעבודה עם הכיתה השנה במיוחד מוסיפה לי הרבה מתח נפשי ולחץ בנוסף לבעיה שלי. בשבוע האחרון לא עבדתי מכיוון שהרגשתי שאני פשוט קורסת ולא מסוגלת להמשיך. האם למרות בעייתי שלא קשורה לעבודתי אוכל לפנות לביטוח לאומי ולהגיש בקשה להתחשבות/פיצויים בגין מחלת מקצוע או אובדן כושר עבודה?

תמר בן אלי,עו"ד

ש שלום, מחלת מקצוע" – מחלה שנקבעה כמחלת מקצוע בתקנות לפי סעיף 85 והוא חלה בה, בהיותה קבועה כמחלת מקצוע, עקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – עקב עיסוקו במשלח ידו". על פי הגדרה זו צריך שיהיה קשר סיבתי בין המחלה ובין העבודה. לא די בכך שהמחלה קבועה כמחלת מקצוע בתנאים שקבועים בחוק הביטוח הלאומי (סעיף 85) ובתקנות [תקנות 44 ו-46 לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה), התשי"ד - 1954]. יש להראות קשר סיבתי. על פניו על פי העובדות שהינך מתארת לא נראה כי תוכלי לתבוע בגין מחלת מקצוע. אני ממליצה לך להסתייע בייעוץ פרטני לצורך בחינת זכאותך להגשת תביעה לנכות כללית. בהצלחה, תמר בן אלי, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מחלות מקצוע