אורית

משכורת בן הזוג בפשיטת רגל

בעלי רוצה לפתוח בהליך פשיטת רגל. לבעלי אין כמעט הכנסות. אני מרויחה כ12000 שח בחודש. אין לנו נכסי מקרקעין. האם אני אצטרך לשלם את חובות בעלי במסגרת ההליך? בהנחה שאין לנו זנכס מקרקעין ורכב איזה נכסים אחרים ימומשו במסגרת ההליך?

דוד חן, עו"ד

אורית שלום. באופן עקרוני, הפקודה אינה מטילה חובת שתלום של חובות של אדם על בן זוגו. יחדעם זאת, במסגרת מתן צו כינוס הנכסים, נדרש כל חייב, לפרט את מקורות הכנסתו והכנסות בת זוגו, וכפועל יוצא של אלו, קובעים לו את התשלום החודשי. לכן, הכנסתך, תובא בחשבון לצורך קביעת הכנסתו של בעלך. לעניין נכסים, ניתן לעקל קופות גמל, קרנות השתלמות וכספים הרשומים על שם החייב בלבד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל