אליהו

האם חייב לעבוד בתהליך פשיטת רגל

שלום, אני ואשתי בהליך פשיטת רגל. הייתי עצמאי וסגרתי את העסק, כיום אני מקבל קצבת הבטחת הכנסה מביטוח לאומי, אשתי עובדת עצמאית מהבית. אני כרגע לא עובד, האם יש לכך השפעה על ההכרזה שלי כפושט רגל אם אני עובד או לא? האם יש חובה לעבוד כדי להכריז עלי כפושט? תודה

דוד חן, עו"ד

אליהו שלום. באופן עקרוני, הפסיקה קובסעעת כי על אדם אשר נמצא בהליך פשיטת רגל, לפעול בסבירות ובהתמדה להגדלת הכנסויו. קיימים מקרים רבים כי בית משפט קבע כי עצם העובדה כי חייב אינו עובד, ומעדיף לשבת בביתו ולהתמלך מקצבת הבטחת הכנסה, מהווה ניהול הליך בחוסק תום לב, ומשכך בית משפט מסרב להכריז על חייב כאמור, ואף חלבטל את צו הכינוס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל