מני

פש"ר

שלום. אני בכינוס נכסים ופוטרתי מעבודתי לפני 4 חודשים. הכנסתי את הפיצויים 7800 ש"ח לדו"חות לכונס והגשתי בקשה לבימ"ש לפני יומיים לבטל עיקולים על כספי ביטוח המנהלים בהיותי חסר כל עם חובות של 2.000,000 ש"ח כתוצאה מעסק שקרס. התברר לי שהפיטורים בוצעו של כדין, מפלים מחמת גיל ועוד. האם עלי לדווח על כך לכונס או לבית המשפט או להמתין לדיון בעוד חודש ואם אקבל כסף לדווח? לצורך המחשה, נניח שאזכה ב-10,000 ש"ח כמה מזה יקצה לי הכונס?

דוד חן,עו"ד

מני שלום. בהיותך פושט רגל ו/או תחת צו כינוס נכסים, אסור לך לנהל הליך משפטי כלשהו, ללא קבלת אישור בית משפט. באופן עקרוני מרגע מתן צו פשיטת רגל, כל נכסיך מוקנים לנאמן ואינך יכול לשמור בידיך כספים מסוג זה. קיימים חריגים בדבר כספי פיצויי נזקי גוף וכדומה, אך ביחס לכספים כאלה, הרי שהם מהווים חל ק ממסת נכסיך והוא מוקנים לתיק פשיטת הרגל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל