אוריה

שאלה האם מי שעשה הסדר חובות לא יכול לעסוק בעריכת דין לאחר ההסדר

היי , יש לי מס' שאלות בבקשה .. מה ההבדל בין פשיטת רגל (שפוטרים אותך לגמרי מהחובות) להליך שנקרא הסדר חובות ? כלומר, שנגיד גובה החובות שלך היה 170,00 ושילמת שנה וחצי כל חודש 1000 שקל ובמשפט הסופי קובעים לך נגיד תן עוד 30 ונסגור את הכל. זה נקרא הסדר חובות ? ולא פשיטת רגל ? והאם לאחר ההסדר הבנק שאתה חייב לו פונה לערב של ההלוואה בתיק ? או שבגלל שיש הסדר ואתה משלם את ה30 שבית משפט יקבע (המספרים רק לצורך הדוגמא) אז לא יפנו לערב? שאלה נוספת האם אפשר לגשת להליך של הסדר חובות דרך הסיוע המשפטי של המדינה -כלומר ללא עלות תשלום לעורך דין או שחייב דרך עורך דין פרטי ? והאם מי שעשה הסדר חובות לא יוכל לעסוק בעריכת דין אחרי זה?

עו"ד איתי בר

שלום אוריה, פשיטת רגל זהו הליך מוסדר עם תנאים ברורים כאשר מי שעומד בתנאי ההליך מקבל בסופו של יום הפטר חלוט בהסדר חוב מציעים הצעה לנושים וככל שהיא מתקבלת החוב נסגר, אפשר להגיע להסדר לפני הליך פש"ר ותוך כדי ההליך. האם הבנק יפנה לערב או לא זה כבר תלוי בהסכם שייחתם מולו, האם צוין בהסכם כי החוב נמחק או שמא רק החייב העיקרי יוצא מן התמונה. בברכה, איתי בר, עו"ד מנהל פורום פשיטות רגל גבורי ישראל 5, נתניה (צמוד לאיקאה) טל: 077-50-60-788 פקס: 077-2019632

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל