מירית

התיישנות עבירת העסקה בתנאי עבדות

ראיתי בחוק הפלילי שהתיישנות עבירת עבדות על כל צורותיה זה 10 שנים.האם מקפידים על 10 שנים או שבגלל צורת החיים בה חייתי [ללא ידיעה וגישה למערכות החוק].אוכל להגיש תלונה על אותו אדם קרוב לסיום ההתיישנות?יש לי הוכחות וראיות לכל מה שעברתי .

עו"ד משה אלון

שלום רב, ניתן תמיד להגיש תלונה. שאלת ההתיישנות תידון ללא קשר, אבל זה לא מונע את הגשתה של התלונה. זה תלוי משתנים רבים, כמו קטינות של המתלונן ועוד. לכן אני ממליץ להגיש את התלונה בכל מקרה.