יוני

התיישנות עבירה פלילית ופתיחת תיק שנסגר מחוסר עניין לציבור

במקרה שלהלן חשוד בביצוע עבירה לכאורה נחקר במשטרה, ולאחר מספר חודשים התיק נסגר מחוסר עניין לציבור. 1. האם המתלונן יכול להשפיע, לבקש או לגרום לכך שהתיק יפתח מחדש, באותו עניין שבו הגיש את התלונה הראשונה ? 2. האם בעבור 7 שנים ממועד האירוע, כי כל סיכוי בכל אופן שהוא, שיכול להפתח תיק מחדש לחשוד ועלול להיות מוגש נגדו כתב אישום ?

יוני

מדובר בעבירות מסוג עוון

עו"ד משה אלון

שלום רב, התיישנות של עבירת עוון הינה 5 ימים ממועד ביצוע העבירה. מאחר ולפי נתוני המקרה החקירה נפסקה הרבה לפני כן, הרי שלא ניתן לפתוח את התיק מחדש.