אבי

החזרת מוצגים והגשת כתב אישום

אהלן, נחקרתי במשטרה ובמסגרת התיק נלקחו ממני מס' פריטים שאינם מהווים ראיות. לאחר חצי שנה מיום שלקחו ממנו את המוצגים הגשתי בקשה לקבל אותם בחזרה היות ועברה חצי שנה ולא הוגש כתב אישום. המשטרה הגיבה ומסרה כי העבירה את התיק לפרקליטות ע"מ שתכין כתב אישום (לשון התגובה) וכן כי רשם המוצגים קיבל מבית המשפט אורכה להחזיק את המוצגים עד לעוד חצי שנה. אציין כי לא זומנתי לשום דיון בעניין הארכת התוקף וכי הדבר לא היה בידיעתי וכן לתגובה לא צורפה החלטה כלשהי של בית המשפט שתוכיח את דברי המשטרה. להלן שאלותיי: א. האם כעת כדאי למשוך את הבקשה להחזר התפוסים או ללכת לדיון? יש לי עוד כמה ימים להחליט. ממה שקראתי באינטרנט אם הבקשה של המשטרה להאריך תוקף באה לאחר הבקשה שלי להחזרת המוצגים אזי בית המשפט מחזיר את המוצגים (הבנתי שזו הלכה של העליון ויש לי פסק דין לדוגמא בעניין)-האם אוכל לדרוש מהמשטרה למסור לי מתי הגישה את הבקשה ולהציג לי את ההחלטה? הדבר הכרחי עבורי על מנת להחליט אם לוותר על בקשתי או להמשיך לדיון. אם כן כיצד עושים זאת? ב.העבירה שאני חשוד בה היא מסיווג עוון- ידוע לי כי אין חובה לערוך שימוע במקרים אלו. האם כדאי לקחת עו"ד ולבקש ממנו שיפנה לפרקליטות לשם עריכת שימוע (העבירה המיוחסת היא ברף הנמוך מאוד של הסעיף המיוחס לי). תודה מראש על העזרה- ידוע לי כמובן כי במצב הדברים הנ"ל כדאי לקחת עו"ד פלילי שיסייע אך אני מוגבל מאוד מאוד באמצעים כספיים ולכן מנסה לסייע לעצמי ככל שניתן. ושאלה לסיום-האם הסנגוריה הציבורית יכולה לסייע לי בשלב זה או רק אם אכן יוגש כתב האישום? יש סיכוי שהסנגוריה תבקש עבורי שימוע? שוב תודה

עו"ד משה אלון

שלום רב, אתה יכול לבקש מהמשטרה או יותר נכון מהפרקליטות אישור לגבי מועד הגשת הבקשה לבית המשפט וכמובן את ההחלטה. אני מציע שתיגש לדיון ושם תראה לאיזה כיוון נושבות הרוחות. ברגע שאתה לא מיוצג השופט יסייע לך. כמובן שזה תלוי שופט. אני כן מציע להגיע להליכים אלו מיוצג ואם יש לך בעיה כספית, ניתן בנסיבות מסוימות לקבל ייצוג של הסנגוריה הציבורית, אבל רצוי לבדוק זאת ישירות מולם.