אלמונית

סודיות וחיסיון רפואי בפניה למשטרה

כאשר מטופלת מגישה תלונה למשטרה כנגד המטפל בו שהינו פסיכיאטר וכפסיכוטרפיסט. איזה מידע רפואי נחשב כמידע חסוי וסודי אשר המטופלת אינו חייב לחשוף בתלונה? אני שואלת זאת עקב דילמה: אם לא אחשוף מלוא המידע יוכלו בהמשך לטעון כנגדי להסתרה ולחוסר אמינות, אלא שאם המידע יחשף הפסיכיאטר ישתמש במידע הרפואי (שאני סובלת ממחשות שווא ומדמיון) על מנת לשבש הליכי חקירה: יטען כרופא שלי שכל התלונה היא דמיון וסמפטום של המחלה ולא קרתה במציאות, ובכך תסגר התלונה. 1) אודה על הסבר לגבי הכלל או החוק במצב כזה מה אני חייבת לחשוף ומה לא?, למשל האם אני חייבת לחשוף: א. כמה זמן אני מטופלת אצלו? ב. באיזה כובע המטפל מטפל בי כפסיכיאטר או כפסיכוטרפיסט? ג. מה האבחון שלי, ממה אני סובלת? ד. האם אני נטול תרופות וכולי 2) האם המשטרה רשאית לאפשר לפסיכיאטר להפר את הסודיות והחסיון כלפיי במהלך חקירה וזאת ללא אישור שלי ובניגוד לרצוני,איזה תנאים צריכים להתקיים על מנת שהחיסיון והסודיות שלי יופרו בניגוד לרצוני תודה רבה

עו"ד משה אלון

שלום רב, שאלתך מורכבת מידי לפורום שכזה ולא ניתן להתייחס אליה באופן רציני ללא נתונים חשובים. אני ממליץ בחום להיוועץ בעו"ד פלילי מנוסה.