רני כנן

רישום פלילי לקטין בן 17

שלום, כשהייתי בן 17 היה לי עימות עם בן משפחה ונלקחתי למשטרה, נפתח לי תיק פלילי ולאחר מכן נפשתי עם קצינת מבחן רק פעם אחת שאמרה לי שתמליץ לסגור את התיק. התיק אכן נסגר כשהפכתי לבן 18 אך הבנתי שהרישום עדיין נותר. לא הורשעתי. רציתי לשאול האם 1. בעת הדפסת דוח פלילי מהמשטרה (תעודת יושר) האם תופיע העבירה שביצעתי כשהייתי קטין? 2. העבירה בוצעה כשהייתי בן 17, אך נפגשתי עם קצינת מבחן והתיק נסגר ללא הרשעה כשהייתי בן 18. האם זה אומר שחלות עליי תקופות התיישנות של בגיר או של קטין? שוב חשוב לי לציין שבעת רישום התיק הפלילי והעבירה הייתי בן 17, אך התהליך הסתיים והתיק נסגר רק בגיל 18.

עו"ד משה אלון

שלום רב, ההליך אמור להיות מחוק ולא להופיע במרשם הפלילי. אתה יכול לגשת לכל תחנת משטרה, להוציא מרשם פלילי ולראות אם מופיע ההליך. אם הוא מופיע, יש להגיש בקשה למחיקתו.