אתי

חוסה שנפטר - חשד להתנהלות לא תקינה

שלום רב, אנו משפחה של 9 ילדים. ביננו היתה אחות נכה בת 56, אחת מאחיותי שהתגרשה ביקשה לשמש אפטרופסית לאחותי הנכה, זאת עקב הקשיים של אמי המבוגרת להמשיך ולדאוג לענייניה. אחת מאחיותי, אשר התגרשה ביקשה מיתר האחיות, לשמש לה אפוטרופסית, והחתימה אותנו על מסמך שיתיר לה זאת. לצערנו מהרגע שקיבלה אישור על כך, אט אט באופן הדרגתי אך עקבי, החלה משתלטת על ענייניה הסידוריים של אימי, ושל אחותי הנכה שגרו יחד וכך קונה לעצמה מקום של שליטה טוטאלית על כל ענייני הבית וענייני האנשים הגרים שם - דהיינו אימי ואחותי. היא החלה מחבלת בקשר של יתר האחים עם האם ועם האחות הנכה. המצב הגיע לידי כך שהסתירו פרטים והחלו להיות ביננו סודות רבים דבר שגם לריחוק מסויים. . לצערה של המשפחה האפוטרופסית נמנעה מלשתף את האחים בכל הנוגע למצבה הרפואי של החוסה. הדבר הגיע לידי זה - שאחותי הנכה הגיעה לבית החולים עם כשל כבדי, שלאחריו הגיעה לטיפול נמרץ . האפוטרופסית אחותי, לא היתה מוכנה שאנחנו נדבר עם הרופאים, נמנעה מלשתף במידע. לאחר שהחוסה הגיעה לטיפול נמרץ נתגלה לנו על ידי שיחה עם הרופא, שלאחר ביופסיה שעשו לה בבית החולים, שהיא קיבלה כדורים למחלת האפילסיה. דבר המחלה היכה את כל המשפחה בהלם. אציין שאחותי לא היתה חולת אפילפסיה. עצם קיום המחלה הוסתר מעיני המשפחה. אף אחד לא ידע שלקחה כדורים למחלה זו. אנו חושבים שיש קשר לתאונה שהיא עברה ונפגעה קל, ולנסיונות האפוטרופסית להוציא כספים מהביטוח. לצערי אחותי החוסה נפטרה בתוך חודש ימים מיום אישפוזה עקב נוכחות חיידק אלים אשר גרם לקריסת מערכות וכבד לא מתפקד שפגם ביכולת הגוף להילחם. האפוטרופסית לא מוכנה להציג בפנינו את התיק הרפואי של הרופאה הנוירולוגית של הקופה, אשר קבעה את המחלה. אנו רוצים להבין מדוע ואיך נקבע לה שהיא חולה במחלת האפילפסיה. היא מנסה להחזיק בכל המסמכים של החוסה אצלה בהתעלם לחלוטין מכך שאנחנו אחיותיה ואחיה של הנפטרה בדיוק כמוה וכאבנו עצום ואנחנו רוצים לדעת ולהבין איך ולמה ומה קרה. היא תוקפת אותנו באופן לא הגיוני ולא מוכנה לשום מסירת מידע. אנו מבקשים לדעת מדוע בטרם ניתנו לה כדורים לא בוצע לה בדיקות דם לבדוק תפקודי כבד, לפני ומהלך לקיחת כדורים על בסיס יומיומי. מצבה של אחותי בטרם הגיע לבית החולים היה כנראה רע מאד והיתה הזנחה והתעלמות ממצבה במשך ימים, מבלי שאף חוץ מהאפוטרופסית לא ידע על כך ולא יכל לעזור. נציין שעקב השתלטותה של האפוטרופסית על חייה של אחותי ואימי הזקנה, אשר חיו ביחד - נמנע מכל בני המשפחה כל מידע חשוב. היא גרמה לאימי לראות בנו אוייבות וחמדניות בעוד היא זו שכזו. כל נסיונות האחים להתקרב לבדוק ולוודא מה קורה, נתקלו בחומה בצורה. התנהלותה חמורה ביותר בעיננו ואנו כמשפחה חייבים לברר את העניין כי המכה שניחתה עלינו עקב התנהגולתה . שאלתי היא כזו איך אנו יכולים לפעול כדי להסיר חיסיון מהתיק הרפואי הן של הקופה והן של בית החולים. מה לגבי חשבון הבנק של אחותי החוסה שמנוהל על ידי אפוטרופסית שיושרה מוטל בעיננו בספק רב מאד מאד. מה ניתן לעשות ואיזה כיוון לגשת לבעיה ?

עו"ד משה אלון

שלום רב, השאלה לא מתאימה לפורום הפלילי. נראה שהשאלה מתאימה לפורום של דיני משפחה. בהצלחה.