שמעון

התיישנות עבירת תקיפה

לפני 8 שנים בעקבות סכסוך עם שכן היתה תקיפה בלהט הרוחות ונפתח תיק שנסגר לאחר מכן מחוסר עניין לציבור. האם המשטרה יכולה לפתוח את את אותו תיק מחדש (או לפתוח תיק חדש על אותו מקרה) אם האירוע היה לפני 8 שנים ? האם הנתקף יכול לאחר תקופה שכזו להגיש תביעת נזיקין אזרחית על נזק גוף שלכאורה נגרם לו דאז בעקבות התקיפה ?

שמעון

לצורך הבהרה - במידה ויש סכסוך היום שבעקבותיו המותקף מעוניין לפנות למשטרה ולפתוח תיק על מקרה הקודם, או לתבוע אזרחית על נזק בגין התקיפה (לכאורה).

עו"ד משה אלון

עדיין, התשובה לא משתנה לגבי האירוע הישן. לגבי האירוע החדש - הרי שזה אירוע אחר על כל המשתמע מכך.