ירון

היממעות ממתן טיפול מציל חיים

שלום האם הימנעות מכוונת של רופא לתת טיפול מציל חיים היא פלילית? אימי נפטרה בבית חולים הייתי אפוטרופוס שלה נקלעתי לסכסוך עם מנהלת מחלקה שהגיע לבית משפט. אחרי הדיון בבית משפט הרופאים נמנעו מלדבר איתי בכלל. ביום הפטירה הרופאים גררו רגליים במכוון הסתגרו בחדר ולא קראו לי להסביר לי את המצב ולשאול אם לתת לה טיפול מציל חיים. השאירו את אימי במשך יותר מחצי שעה בלי שום התייחסות עד שנפטרה. לטענתי סגרו איתי חשבון. האם אפשר להוכיח כזה דבר. תודה

עו"ד משה אלון

שלום רב, על פניו הימנעות מכוונת למתן טיפול עשויה להקים עבירת גרימת מוות ברשלנו. מן הסתם, הדבר מצריך בדיקה יסודית ובכל מקרה, אתה יכול להגיש תלונה ומשטרת ישראל תבדוק אותה