אריאלה

מחיקת תיק פלילי לקטין

שלום, לבני בן ה14 נפתח תיק פלילי בשל בעילת קטינה. היינו בחקירה ונעברנו את החומר שברשותנו הכולל מסרים ברורים של הקטינה ושידול למין. כמו כן איומים מצד הקטינה שאם הוא לא יגיע אז ככה וככה וקרה. ברשותנו הקלטות בהן היא מזמינה את כל החברים ( היו ילדים נוספים כל אחד בתורו} לחגיגת מין עם עוד חברה. יש ברשותנו תכתובת שהיא משדלת מנסה לשכנע אותו לשכב עם חברה שלה. וישנם הקלטות שבברור היא אומרת על מי היא תלשין ומי לא לפי אינטרסים שלה. יש הקלטות שגם אחרי שהיא התלוננה היא משכנעת את הבן שלי לשכב איתה והיא לא תספר שזה קרה אחרי. ועוד כאלה וכאלה דברים. המקרה מאוד עצוב כיוון שההתנהלות המינית של הקטינה החל בכיתה ה והשמועה עברה מאחד לאחר עד שלבני נודע השנה . הוא היה איתה פעמים . ברגע שהיא התחליה לאיים על הילדים התחילו להקליט אותה. בני עבר גם תקופה קשה של חרדות חששות וחרטות. הוא ממש נבהל כי היא לא ידע שזה פלילי. הוא האמין שאם היא רוצה ומזמינה והיא עושה את זה עם כל אחד זה בסדר וזה לא אונס. כשהסברתי לו הוא פחד. זומנו לקצין מבחן הוא הביע חרטה וסיפר את הכל. למרות ההסברים של קצינת המבחן וחוקר הנוער בגלל הכרות עם המקרה אמרו שזה ברור שהוא לא עבריין ועדיין נפתח תיק פלילי. מקריאה שלי באינטרנט אני דיי מבינה שאם נפתח לו תיק פלילי החיים שלו יתקלקלו בצורה משמעותית. הוא לא יוכל להתגייס , הוא לא יוכל ללמוד מה שהוא רוצה, הוא לא יוכל לעבוד בכל עבודה וכולי. מדובר בילד טוב , מצליח, תלמיד טוב, שהעתיד שלו מוכתם. הכי חשוב שהילד הבין את הטעות והבין את המצוקה של הילדה. הוא מתחרט ויש לנו הקלטות שלאחר שהבין את המעשה הוא מנע שהמקרים יחזרו. השאלה שלי מה ניתן לעשות בשלב זה ואיך ניתן למחוק את התיק. תודה

עו"ד משה אלון

שלום רב, מקריאת המקרה עולה תמונה מורכבת מאוד. ישנה אפשרות לסגור את התיק עם מעורבות שירות מבחן לנוער. לשם כך אני ממליץ בחום על פניה לעו"ד פלילי מנוסה, על מנת שילווה אתכם בהליך