יהודיה מחפשת תשובה

השפעת רישום פלילי בחו״ל על תהליך סיווג בטחוני

אני נמצאת בתהליכי מיון למשרה שדורשת סיווג בטחוני ׳סודי ביותר׳. לפני כ-3 שנים נעצרתי בחו״ל על 2 עבירות shoplifting (גניבה מחנות מזון) ועכשיו יש לי באותה מדינה 2 מקרי רישום פלילי (עונש קנס). האם לשב״כ יש גישה לרישום פלילי בחו״ל שטרם התיישן? האם ישנו בכלל סיכוי לעבור את הסיווג הבטחוני?

עו"ד משה אלון

שלום רב, באופן עקרוני הם אינם חשופים לרישום כזה. יחד עם זאת, בתפקידים כאלה שואלים את השאלות ואת אמורה לדווח אמת. קחי בחשבון שנעשות גם בדיקות פוליגרף