מנוחהלה

פינוי אישה ע"י שוטר גבר

רציתי לשאול מה החוק אומר- אישה דתית ששומרת נגיעה עמדה במקום שלטענת המשטרה הפריע לסדר הציבורי. היו במקום גם שוטרות אך הן קראו לשוטרים גברים בכדי שיפנו אותה מהמקום. האישה נפגעה רגשית בצורה קשה ונגרמה לה עוגמת נפש רבה. האם זה חוקי? וסתם כך- מותר לשוטר לגעת בנשים בטענה של 'שמירת הסדר הציבורי' כשהן מוכנות להישמע לכל הוראה וגם מבקשות בפירוש שלא לגעת בהן?

עו"ד משה אלון

שלום רב, אין כל מגבלה חוקית המונעת מגע של שוטר גבר במפגינה מפרת סדר. לגבי חיפוש על גוף, הרי שאישה תערוך על אישה.